Potpredsjednik SDA Safet Softić o aferi "službeni automobil"

Potpredsjednik SDA Safet Softić o aferi "službeni automobil" Izvor: N1

Safet Softić, jedan od potpredsjednika Stranke demokratske akcije, za N1 je komentarisao slučaj “službeni automobil”.

Podsjećamo, Sebija Izetbegović, inače supruga člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, u ponedjeljak je kao direktorka Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo koristila službeni automobil Predsjedništva BiH za posjetu Kliničkom centru u Tuzli.

Softić kaže da je konkretan slučaj u javnosti predimenzioniran, te da je tek na osnovu njega saznao da da porodica člana Predsjedništva BiH nema mogućnost da ima zaštitu.

"Generalno mislim da je ovaj slučaj predimenzioniran u javnosti. Ipak, ovdje se ne radi o nekom odlasku na pijacu gospođe Izetbegović sa ovim službenim autom, radi se o jednoj zvaničnoj posjeti koja je u okviru njenog redovnog posla. Da li su postojali neki sigurnosni razlozi da to tako bude, ja to zaista ne znam, mogu s time špekulisati. O tome će vjerovatno najbolje izjašnjenje dati sama gospođa Izetbegović ili gospodin Bakir Izetbegović, ali u svakom slučaju uključujem i takvu mogućnost da postoje određene stvari koje su vezane za to. Prave razloge ne znam, ali u svakom slučaju radi se o državnom poslu, ne radi se ni o čemu što je bilo privatno. Vjerovatno je to u javnosti poslužilo kao određena paradigma stvari unutar društva i funkcionera s obzirom na osjetljivost socijalnog i političkog trenutka u BiH i s te strane vjerujem da će i ovaj sam slučaj, i možda drugi koji su puno važniji za cjelokupno društvo, na neki način uozbiljiti sve nas da više vodimo računa o tome", rekao je Softić za N1.

Nadležne institucije i dalje su bez odgovora na osnovu koje Odluke ili Pravilnika službena vozila Predsjedništva BiH mogu koristiti direktori ili zaposlenici drugih institucija. 

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 44

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ovaj Softic je ulizica pa je zato brani,a iza toga se krije nesto vece,a mnogi ne zele da ih ova gospodja zastupa,ona ne zastupa sve Bosance,ona zastupa ulizice i one osobe koi sve rade dok ona makne prstom.Ako je tako dobra zasto je napravila ciscenje bolnice,otpustila je sve tadnike koi ne igraju kako ona svira.POGAN DALEKO IM KUCA BILA

3 1

Mustafa

Majmune Softiću, stvar je zakona, a da ne govorim o principima i moralnim načelima. Debilu jedan i degeneriku. Šta bi bilo da se svi krenemo tako ponašati. Topuzu glupi, to plaćamo mi iz svog plitkog džepa. Traktoru jedan, kakvu poruku šaljete narodu, da zakoni za vas ne vrijede. Pokrij se ušima i skloni se sa svih javnih funkcija, po mogućstvu emigriraj da te tako glupavog više ne gledamo.

6 1

Esad Karaselimvic

Ne bih komentirao ovog Softica,mislim da je npotrebno no bih G-dju Izetegovic:Sramio bih se da mene bilo gdje predstavlja i u bilo kojoj funkciji!

11 1

* Sva polja su obavezna