BIHAMK: Važne preporuke za vožnju tokom sniježnog aprila

BIHAMK: Važne preporuke za vožnju tokom sniježnog aprila Izvor: N1

Na putevima u BiH danas se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu, dok na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Izdvajaju se magistralni putevi Drvar-Bosanski Petrovac (Oštrelj) i Glamoč-Mrkonjić Grad (Mlinište), kao i magistralni put Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ (lokacije Vrtoče i Lanište). Sniježnih nanosa ima mjestimično na magistralnom putu Teslić-Kotor Varoš (Borja), kao i na regionalnim putevima Šipovo-Kupres i Travnik-Banja Luka (preko Skender Vakufa).

Apeluje se na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme. Iz BIHAMK-a upozoravaju na moguće nailaske na slomljeno drveće koje, pod težinom snijega, pada na kolovoz, kao i na brojne odrone. Na jugu naše zemlje saobraća se po pretežno suhom kolovozu.

Od puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Sarajevo-Semizovac, M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se, tokom dana, sporije saobraća na ovim graničnim prelazima. Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati), saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna