VIDEO| Helem nejse ima novi album i novi spot

VIDEO| Helem nejse ima novi album i novi spot Izvor: Helem nesje

Nakon tri singla, Helem nejse donosi četvrti single „Bosnia“ te cijeli i dugonajavljivani album „Go u Gostima“.

„Kroz spot je prikazana aktuelna društvena situacija iz pozicije mladih, koji svojom indolencijom snose dio odgovornosti za trenutno stanje u državi i zajednici. Lik kojeg tumači sarajevska glumica Mirela Lambić je materijalizacija same napaćene Bosne, koja je uvijek napola živa, na aparatima, najviše krivicom pogrešne, neperspektivne politike onih koji je vode, u isto vrijeme radeći isključivo za ličnu korist'', kazao je autor spota Admir Švrakić.

Go u Gostima sadrži 11 pjesama, a gosti su banjalučka mlada kantautorica Vanja Mišić, Edo Maajka, hrvatsk reper Kandžija i sarajevski reper Shtela.

Iz benda navode da je u izradi albuma učestvovalo preko 20 mladih umjetnika

''To daje dodatnu snagu našem projektu na kojeg smo jako ponosni. Reći ćemo da smo ispunili jedan od bitnijih ciljeva za ovu godinu i san da snimimo album i prezentujemo ga publici. Zamislite dva dječaka koja su rođena u Sarajevu 1991. godine. Dok su odrastali bili su svjedoci kako jednog porušenog grada, tako i njegove dugogodišnje obnove i rađanja jednog potpuno novog. Jedan je odrastao na uzvisini iznad grada pa je sve mogao vidjeti iz ptičije perspektive, a drugi u nekadašnjoj zlatnoj dolini – u gradu, tako da je sve to pratio iznutra.

Na albumu se nalazi 11 pjesama, koja svaka za sebe priča jednu priču ili situaciju, a pjesme u cjelini čine jedan koncept. Tako ćete, ako pažljivo poslušate album od početka do kraja, dobiti svjedočenje o stanju i načinu odrastanja i života u Sarajevu. Sada pa za sva vremena. Bez pretjerane šuplje, pozivamo našu vjernu i potencijalnu publiku da poslušaju album i uživaju u onome što smo napravili samo za njih'', kažu članovi benda o albumu.

Za publiku u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici album će biti dostupan i u fizičkom izdanju. Kupovinom CD-a koji će koštati 5 KM podržavate nastavak rada Helem nejse grupe.

Album je moguće kupiti i slušati na sljedećim linkovima
Deezer: http://bit.ly/2pU8V7s
Spotify: http://bit.ly/2pFrlMR
iTunes: http://apple.co/2pFiQ4l
Klicktrack: http://bit.ly/2opmGe6
Google Play: http://bit.ly/2oudmVl
Tidal / WiMP: http://bit.ly/2opn3Fw

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: helem nejse

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna