Institut za istraživanje genocida podržava biskupa Komaricu

Institut za istraživanje genocida podržava biskupa Komaricu Izvor: N1

Institut za istraživanje genocida Kanada, povodom kontinuiranih napada na biskupa Franju Komaricu, naglašava da kontinuitet antibosanskog djelovanja iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska postaje destabilizirajući faktor ne samo za Bosnu i Hercegovinu, već i za regiju, Evropu i svijet u cjelini, saopćeno je iz tog instituta.

Institut poziva bosanskohercegovačku, evropsku i svjetsku akademsku, kulturnu i političku javnost da zaštiti biskupa Franju Komaricu i sve druge koji dižu glas protiv udara na državu Bosnu i Hercegovinu.

"Još jednom upozoravamo da RS treba vezati s presudom Međunarodnog suda pravde u Hagu iz feburara 2007. godine, kojom je sudski potvrđeno da su vojne i policijske institucije tog entiteta počinile genocid. Stvarna istina o agresiji i genocidu na Republiku Bosnu i Hercegovinu živi u djelima istinskih pripadnika ideje Bosne i bosanskog duha poput biskupa Franje Komarice, koji se služi logikom i jezikom historijskih činjenica, ustaje protiv zla i staje na stranu žrtve i njenog prava na historijsku i ljudsku pravdu", navodi se u saopćenju tog instituta.

Institut smatra da Komaricina izjava povodom obnove džamije Ferhadija u Banjoj Luci svjedoči također o njegovoj ljudskoj veličini, kao i da biskup kontinuirano radi na promicanaju istinskih vrijednosti države Bosne i Hercegovine, prava svih građana, posebno povratnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Jači institut

koji vodi bosanski musliman!!!

2 1

Fata

Da bogdo ima jos koji komarica

2 2

Djonson

Ko sve priča o genocidu!?Ko o čemu...

4 0

* Sva polja su obavezna