Da li smo svjesni resursa bh. dijaspore?

Agencija za unapređenje stranih investicija BiH i Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine danas u Sarajevu organizuju Biznis forum s ciljem promocije Bosne i Hercegovine kao investicijske destinacije, prezentiranja mogućnosti za ulaganja i privlačenja stranih investicija.

Izvor: N1

FIPA ističe činjenicu da bh. dijaspora ima značajan broj istaknutih privrednika koji bi mogli dati svoj doprinos razvoju BiH, te stoga zaslužuju da im se posveti posebna pažnja.

O Forumu i ostalim aktivnostima za N1 su govorili Haris Halilović, potpredsjednik SSD BIH, te Suad Bešlić koji radi kao konstruktor i inovator u velikoj njemačkoj kompaniji.

Prema procjenama Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u inostranstvu živi oko dva miliona osoba bh. porijekla, što je polovina ukupnog broja stanovnika BiH, a svake godine bh. dijaspora u BiH šalje oko tri milijarde KM, što predstavlja 13,4 posto od BDP-a.

Jesmo li svjesni resursa bh dijaspore? Odgovor na ovo, ali i druga pitanja - saznajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Prijedor

Konacno. Prvo pohapsite one iz Bos. Petrovca što su gos. Arifagic Jusufs uvukli i onda uvijena. Mahom SDA duznosnici. Naprsviti zakon koi stiti invedtitora tj zamijeniti zakonom koji stiti lopove koja je puna Bosna.🇧🇦🇦🇹

0 0

* Sva polja su obavezna