Dodik potvrdio: Bakir me zvao jučer, rekao sam mu da ne može

Dodik potvrdio: Bakir me zvao jučer, rekao sam mu da ne može Izvor: N1

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, potvrdio je danas da ga je jučer zvao Bakir Izetbegović, lider SDA i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Govoreći o jučerašnjoj sjednici Parlamenta BiH i neusvajanja hitne procedure kada je u pitanju set zakon o akcizama, Dodik je potvrdio da je prije glasanja dobio poziv od Izetbegovića.

"Bakir Izetbegović me jučer zvao, pokušao je da dođe do nekog rješenja. Tražio je da SNSD glasa za neke zaključke. Rekao sam mu da ne može", kazao je Dodik.

Naime, pojašnjena radi, zaključci se odnose na Šemsudina Mehmedovića i Sadika Ahmetovića koji su rekli da će glasati za set zakona o akcizama ukoliko se usvoje njihovi zahtjevi. Pošto nisu usvojeni, set zakona o akcizama nije dobio potrebnu većinu za hitnu proceduru.

Dodik je govoreći o istoj temi kazao da je RS učinila sve da provede svoje obaveze po Reformskoj agendi i da nije pravio nikakve dogovore sa strancima niti političkim partijama iz FBiH, ali i opozicijom iz RS.

"Sa povećanjem koje bi se desile da je Zakon usvojen, cijena bi i dalje ostala najzniža u regionu. SNSD je izračunao da bi putevi sa povećanom akcizom dobili 25 miliona KM na stavci koja je namjenska. Ovim zakonom bi dobili nekoliko važnih stvari", poručio je Dodik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 21

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Jel se to narod konačno probudio i shvatio koji nas mafijasi vode žedne preko vooode već 25 godina. Ovih dana jedinstvo u narodima i narodnostima.Još na izborima da im pokažemo i dokažemo da smo jači od njih.Skidat bandu i u zatvor sa komplet Tužilaštvom koji ih je štitio.

12 2

Mirkec .

Sjetili se da grade puteve,a vise od dvadeset godina samo krpe Titine.Bolje je godinu dana trpiti bez vas i kasnije krenuti normalno zivjeti.Rat necete izazvati sigurno to narod nece..

23 2

Zis

Mnogi su oni koristili tileta za svoju fasadu ,ali i taj se materijal odavno istrošio . Ostale samo ruševine .Sad na ruševinama valja nam graditi u duhu tiletovih priči ali da nam se ne ponove greške koje su i njemu presudile pa se sav izlizao ko stara guma na konjskoj zapregama .

6 2

* Sva polja su obavezna