KJKP Rad organizuje edukaciju građana kako bacati smeće

KJKP Rad organizuje edukaciju građana kako bacati smeće Izvor: N1

Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad d.o.o. Sarajevo organizuje javnu edukaciju građana o tome kako selektovati i bacati smeće.

U saopćenju iz KJKP Rada tako pozivaju medije na aktivnost "edukacije građana i podizanja svijesti o selektivnom prikupljanju otpada" koje će se održati u srijedu 26. aprila 2017. godine.

KJKP Rad ovu aktivnost organizuje u sklopu projekta "Jačanje javne svijesti kroz medijsku promociju zaštite okoliša pod nazivom – Otpad nije smeće", a koji finansira Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

U okviru ovoga dešavanja planirano je postavljanje info pulteva od 10:00 do 13:00 sati u:

- Općini Centar u ulici Buka (pored lokacije podzemnih kontejnera)
- Općini Novo Sarajevo u ulici Džemala Bijedića (pored lokacije podzemnih kontejnera)
- Općini Novi Grad u ulici Trg djece Dobrinje (kod slastičarne KUP)
- Općini Ilijaš u ulici 126. Ilijaške brigade (pješačka zona)

Stručni saradnici za edukaciju KJKP Rad tom prilikom će uz razgovor sa stanovnicima edukovati građane kako da promijene svoje navike, počnu odvajati otpad i odlagati ga u kontejnere u koje pripada (plavi, žuti, zeleni), a cilj je podizanje svijesti o važnosti reciklaže i selektivnog odlaganja otpada.

Planirana je i anketa gdje bi građani mogli iznijeti svoje sugestije, prijedloge s ciljem unapređenja komunalne usluge i povećanje nivoa javne higijene. Dijelit će i brošure sa detaljnim objašnjenjem šta se odlaže u žuti, plavi, zeleni kontejner, a šta ne, a obezbijedili su i prigodne poklone za građane.

Iz ovog preduzeća ističu kako očekuju medijsku podršku navedene akcije koja je, kako su naveli, kao i
navedeni projekat kocipiran na jačanju svijesti o selektivnom prikupljanju otpada, a zarad općeg dobra svih građana Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: otpad , smeće , KJKP Rad

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Todor

Nek prebira smece koga to zanima.Dosta edukacija i priprema za Evropu.Terorisete narod...

0 0

Kako se pare peru,3 kante različite boje i na njima piše koje smeće ubacit.al valja rođake u sarajevu zaposliti lijepo nema sta.

1 6

Bosanac

bezimeni, ti bi u Evropu?! Neces moci, jer ne znas nista o pravilnom odlaganju otpada. Pod obavezno moras na edukaciju o odlaganju otpada, jer to moras prvo nauciti, pa onda govoriti o ovom velikom problemu.

4 2

* Sva polja su obavezna