Rekonstrukcija trotoara od Katedrale do Gradske tržnice

Rekonstrukcija trotoara od Katedrale do Gradske tržnice Izvor: N1

Ugovoreni su radovi na rekonstrukciji trotoara od Katedrale do Gradske tržnice – lijeva strana, u ukupnoj dužini 135 metara. Radove rekonstrukcije trotoara izvodit će KJKP "Rad", a finansirat će ih Općina Stari Grad Sarajevo, iznosom od oko 15.000 KM.

Ošećeni asfalt na postojećim trotoarima bit će uklonjen, kao i stari ivičnjaci, te će biti zamijenjen novim slojem i novim ivičnjacima. Uradit će se i nivelisanje šibera poklopaca šahtova i slivničkih rešetki, te izraditi okna za kišne oluke.

Ovim radovima trotoar na dijelu od Katedrale do Gradske tržnice ponovo će dobiti prvobitnu funkciju, te će biti osigurna neometana putna komunikacija.

Osim toga, sa istim izvođačem radova potpisan je ugovor na rekonstrukciji lijeve strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije – od skretanja u ulicu Logavina do Katedrale. Ovi radovi izvodit će se na dužini od 188 metara i prosječnoj širini 2,60 metara, a koštat će oko 20.000 KM.

S obzirom na to da su u toku radovi na rekonstrukciji ulice Konak, dinamikom radova planirano je da nakon toga bude izvršena rekonstrukcija ulice Franjevačka, a potom će se ekipe i mašinerija KJKP“Rad“ preusmjeriti u ulicu Mula Mustafe Bašeskije gdje će početi rekonstrukcije trotoara, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: sarajevo , ulice

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hadzo

Svaki dan se vozikam po Sarajevu a još nisam ove godine vidio ama baš da je neko od komunalnih službi popravio i asvaltirao ijednu rupu na ovim našim gradskim ulicama.Svaki dan idem u bolnicu Koševo od stanice preko kružnog toka Velešići pa u tunel i tako do bolnice.Vraćam se niz bolničku pa bivšu Kralja Tomislava pa do FIS-a.Dragi vozači i građani to je STRAVA od ulica!Zašto i kome plaćamo registraciju i putarinu?Baška akcize i putarina od litre goriva.Sramota!Šta radi ovaj novi gradonačelnik i novi načelnik Opštine Centar?Odgovor je NIŠTA!

1 0

Lega

Hoce li se morati drzava kreditno zaduziti i koliko miliona.

1 0

* Sva polja su obavezna