Deset godina uspješnog poslovanja fabrike Austrotherm BH

Obilježava se 10 godina uspješnog poslovanja fabrike Austrotherm BH, specijalizirane za visokokvalitetnu, inovativnu toplotnu i zvučnu izolaciju.

Izvor: N1

Kao jedan od pozitivnih primjera poslovanja u našoj zemlji, u proteklih 10 godina, sa 60 uposlenika, proizveli su toliko stiropora da bi se sa tom količinom čak 4,5 puta mogla pokriti površina BiH.

"2007. godine donesena je odluka da se registruje trgovačka firma Austrotherm BH. Tada još nismo imali proizvodnju i prodavali smo naše proizvode iz naše sestrinske firme iz Srbije. To se pokazalo kao trgovačka firma bez proizvodnje u BiH koja je postigla dobre rezultate već u prvoj godini. Tako da je naša firma u Austriji odlučila da otvori fabriku u BiH i počne ozbiljnu proizvodnju i nastup na tržištu države", istakao je Slaviša Gajić, direktor Austrotherm BH.

U našoj državi proizvode se produkti na bazi EPS-a, to jeste ekspandiranog polistirena, kao i XPS-a, ili ekstrudiranog polistirena. Kao lideri na tržištu, izvoze i u Hrvatsku i Sloveniju. Grupacija je zastupljena u 11 zemalja, sa 19 proizvodnih pogona, od kojih su čak dva u BiH - tačnije u Bihaću i Šamcu.

"Ukupno proizvedemo negdje oko 350 do 360 hiljada kubika. Od toga, jedna trećina se izvozi u Hrvatsku i Sloveniju. Učestvujemo na velikim objektima ovdje u Bosni, kao i Hrvatskoj i Sloveniji. Trudimo se da se zadržimo na tržištu dobrim kvalitetom proizvoda, ozbiljnim nastupom", dodao je Gajić.

Biraju velike projekte jer imaju prepoznatljiv kvalitet. Samo neki od objekata na kojima su radili su Sarajevo City Centar, Hotel Hills, te Zetra, a rade i na izgradnji novog zatvorskog kompleksa. Za 2017. godinu imaju visoka očekivanja, te su sigurni da će nastaviti svoj dosadašnji uspjeh.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: austrotherm bh

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna