Nastavljeni protesti "Protiv diktature" u Beogradu

Nastavljeni protesti "Protiv diktature" u Beogradu Izvor: N1

Današnji protest "Protiv diktature" u Beogradu počeo je okupljanjem građana na stepeništu Doma Narodne skupštine odakle su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Šetnja je sa platoa ispred Narodne skupštine krenula preko Terazija, ka Makedonskoj ulici, odakle će kolona Svetogorskom doći do zgrade RTS-a u Takovskoj. Odatle će se okupljeni uputiti ka zgradi Vlade u Nemanjinoj, da bi se na kraju Resavskom ulicom vratili do Trga Nikole Pašića.

Na skupu su transparenti "Vučić diktator, Vulin njegov Gebels", "Protiv terora vlasti". Neki od učesnika nose i maske pokreta "Anonimus".

Došao je i Džo Bagerista, jedan od glavnih aktera protesta 5. oktobra 2000. godine.

Učesnici skupa duvaju u pištaljke, uzvikuju i skandiraju protiv aktuelne vlasti.

I na večerašnjem protestu je znatno manje ljudi nego prije uskršnjih praznika, ali nešto više nego juče.

Beogradski dio pokreta “Protiv diktature” ranije danas je izdao saopštenjem u kojem navode da nisu ni Jankovićevi, ni Jeremićevi, ni Soroševi, ni NATO plaćenici, već grupa građana, studenata i penzionera koji su nezadovoljni stanjem u zemlji.

Oni su poručili i da ne žele medijski da se eksponiraju, da nemaju vođe, i da se po tome razlikuju od ostalih.

Učesnici protesta su pozvali narodnog poslanika i lidera Nove stranke Zorana Živkovića da ih ponovo pozove da dođu u parlament, jer smatraju da bi prisustvo skupštinskim sjednicama moglo da bude novi i efikasniji način borbe za njihove ciljeve.

Poručili su i da će svi koji žele da ih upoznaju, moći to da učine poslije sutrašnjeg protesta. Pokret “Protiv diktature” pridružiće se protestu Marš za nauku, koji počinje u 17 sati ispred SANU, odakle će se krenuti u šetnju od Studentskog trga do Muzeja Nikole Tesle, a okupljanje će se završiti ispred Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pike

Sa fotografom N1 bilo je 12 i po ljudi.

1 0

* Sva polja su obavezna