Borenović žestoko odgovorio Dodiku na prozivke

Borenović žestoko odgovorio Dodiku na prozivke Izvor: N1

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik na jučerašnjoj press konferenciji kritikovao je prvog čovjeka Partije demokratskog progresa Branislava Borenovića kao i njegovog stranačkog kolegu Igora Crnadka, u nastavku priče o (navodnom) Predstavništvu RS-a u Izraelu.

Podsjećamo, u medijima se danima spekuliše o Arieu Livnu, šefu ovog Predstavništva, i njegovoj vezi s Dodikom. Borenović je o ovoj temi za N1 govorio prije nekoliko dana, a nije to promaklo predsjedniku RS-a koji je jučer oštro kritikovao lidere Saveza za promjene.
‘’Livne je učinio više za RS nego Crnadak i Borenović zajedno", objasnio je Dodik, a u razgovoru za N1, Borenović je ponovio ranije izrečene tvrdnje.

‘’Samo ne znam šta je to konkretno Livne uradio osim što je opustošio budžet Republike Srpske. Skanadlozno je da Vlada Izraela zvanično obavještava BiH da ne postoji Predstavništvo RS u ovoj zemlji i da je Dodikov savjetnik nepoželjna osoba u Izraelu. Ovdje se radi o budžetskoj mafiji koja ne preza od otimanja narodnih para. Svake godine 320.000 maraka se uplaćuje za nepostojeće Predstavništvo odnosno za Dodikove drugare. Ovo je bruka i sramota za Republiku Srpsku, ali i direktan napad Dodika na zvanični Izrael’’, prokomentirao je Borenović.

Inače, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastat će se danas u Banjaluci s ambasadorom Države Izrael koji nerezidentno pokriva Bosnu i Hercegovinu Boazom Rodkinom. Očekuje se da će biti govora i u navodnom Predstavništvu RS-a u ovoj zemlji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Vi

Drugari i Dodik bolje da se povučete sa političkog trona jer ste otkriveni .Doslo doba da postavi se pitanje zastali moždani i srčani udar koji se desio bilo komu od kada st vi na političkoj sceni .Bolje povlačenje jer stiže istraga velikih razmjerA.

0 0

Ko ba'

napravio je ovaj 'savjetnik" tj.96 - o godišnjak da mu platiša postane non grata person u USA.

4 0

Pike

Zar ti zaista misliš da narod vjeruje onima koji služe Bakiru i SDA?

8 5

* Sva polja su obavezna