Livne stigao u BiH i pojasnio da li je lažni predstavnik RS

Livne stigao u BiH i pojasnio da li je lažni predstavnik RS Izvor: N1

Ja sam Arie Livne, imam 96 godina. Kao socijaldemokrata, borac sam za slobodu štampe, poručio je danas u Banjaluci Arie Livne, šef navodnog Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, a o kojem je proteklih dana u BiH bilo mnogo govora.

 On je u obraćanju novinarima govorio o detaljima iz svog života, ali je i naglasio da niko nije učinio više od njega za entitet Republika Srpska.

''Preživio sam holokaust, moja cijela porodica je pobijena. Izuzetno sam srećan što sam postao toliko bitan i da Ministarstvo vanjskih poslova BiH nema drugih problema osim mene. Predstavništvo RS-a u Izraelu postoji od 1998. Bio sam direktor Svjetske cionističke organizacije, napravio sam karijeru u Izraelu. Napravio sam najveći jevrejski filmski arhiv u svijetu, o meni je napravljen film. Mogu reći evo pred smrt, da ću otići mirne savjesti'', ispričao je danas Livne u Banjaluci.

On je ocijenio da u svijetu ne postoj niko ko je od njega učinio više za Srbiju i Republiku Srpsku.

''Ne postoji nijedan pojedinac u svijetu koji je za Srbiju i RS učinio kao ja. Sarađivao sam s Karadžićem, Miloševićem, Jelićem i mojim prijateljom Dodikom. Sve svinjarije o novcu ću opovrgnuti odmah'', dodao je, a potom novinarima govorio o svojim mjesečnim prihodima koji dostižu iznos od 25.000 maraka.

''Priče oko novca su najveće uvrede koji su se mogle desiti. Ovo je nekorektno prema čovjeku koji ima 96 godina. Ne znam ko su gospoda Borenović i Crnadak niti koliko imaju novca, ali oni moraju živjeti deset života da za Srbiju učine što sam učinio ja'', poručio je naglasivši da Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu i dalje postoji.

Na kraju izlaganja rekao je da ga je izvjesni Saša Nikolić izdao, da ambasadorku BiH u Izraelu ne poznaje i da je treći od onih koji su ga iznevjerili, jedan činovnik Ministarstva vanjskih poslova.

Podsjećamo, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak pozvao je prije nekoliko dana premijerku Republike Srpske Željku Cvijanović da hitno preduzme odgovarajuće mjere i spriječi, kako kaže, dalje urušavanje ugleda ovog entiteta i BiH zbog "Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, koji u toj zemlji ne postoji već dvije godine".

U pismu upućenom premijerki RS, Crnadak navodi da je zvanično obaviješten da su izjave visokog funkcionera izraelskog Ministarstva vanjskih poslova Dana Oriana o Predstavništvu RS autentične i istinite, te da predstavljaju zvaničan stav institucija Izraela, odnosno da Predstavništvo u toj zemlji ne postoji već dvije godine, da nema nikakvih aktivnosti, te da se "bivši šef bivšeg Predstavništva lažno predstavlja".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

kornjacina jaja

Tako je deda, uzimaj levate.Nije vuk toliko mudar koliko je ovca glupa.Deda ucestvovo u svim srpskim bitkama ,na Kosovu 1389 g. na Marici 1371 jedini je zivi svjedok.Svaka cast deda...

0 0

Zi

Evo sada imate odgovor na vase vijecno pitanje. "Pa tko nas to bre zavadi"? Zionisti su umjesani u cijeli Balkanski projekt od pocetka (a to im je i specijalnost zavadjati narode i isprovocirati ratove i naravno dobro zaraditi na tome) pa do Dejtona i dalje pa nastavie do Iraka, Libije i Sirije pa do izbjeglickog desanta na Evropu........ Ne brinite, imaju oni masu toga jos u planu za male gojime !

0 0

Zis

Isti su oni pokrenuli i pojavu partizana u drugom svjetskom ratu ,ovdije na našim prostorima .To je ta mašina koja nas gura u međusobnu mržnju a Srbi se lože na te gluposti .Naravno cilj je zavaditi sviju i vladati s takvima .Pogledajte ko sa Srbima na balkanu nije u svađi .

0 0

* Sva polja su obavezna