Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, jedna od tačaka epidemiološka situacija

Vijesti 30. sep 202107:59 0 komentara
Fena/Arhiv

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za danas u sjedištu Federalnog parlamenta.

Osim informacije o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH, u najavljenom dnevnom redu je nekoliko zakona od kojih su neki predloženi po skraćenoj proceduri – Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi FBiH.

Izmjene i dopune Zakona o sudovima u FBiH (predlagač Stipan Šarac, delegat) također je predložen po skraćenoj proceuri, kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju (predlagači: Sanela Klarić, zastupnica u Zastupničkom domu i Vibor Handžić, delegat u Domu naroda).

Delegati Fahrudin Skopljak i Ivo Tadić zatražili su skraćeni postupak za izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koje su predložili, dok je u redovnoj proceduri Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Preostali zakoni su u najavljenom dnevnom redu u formi nacrta – o izmjenama i dopunama Zakona o izvršnom postupku te izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine čiji su predlagači delegati Jasmin Duvnjak, Ivo Tadić i Slađan Ilić.

Očitovanje nadležne parlamentarne komisije o reviziji finansijskih izvještaja javnih preduzeća, agencija, zavoda i fondova za 2017., 2018. i 2019. godinu također je u najavljenom dnevnom redu, kao i Izvještaj te komisije o reviziji subjekata i korisnika budžeta Federacije BiH za 2019. godinu.

Najavljeno je da će sjednica, 13. redovna, biti održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Mediji i javnost moći će je pratiti putem streama na YouTube kanalu Doma naroda Parlamenta FBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!