Amir Zukić TV novinar godine

Amir Zukić TV novinar godine Izvor: N1

Direktor N1 centra Sarajevo i urednik emisije Pressing, Amir Zukić, proglašen je TV novinarom godine za 2016. u izboru Društva novinara BiH.

Nagrade su dodijeljivane u pet kategorija: Pisani mediji, TV novinarstvo, Radijsko novnarstvo, Životno djelo i Nagrada za novinara 2016. godine.

Kada je riječ o kategoriji Printano novinarstvo dobitnik nagrade je redakcija magazina "Oslobođenje". Radijsko novinarstvo: Enver Šadinlija. Nagrada za životno djelo: Atah Mahić. Nagrada za novinara 2016. godine: CIN - Jasna Fehatović i Azhar Kalamujić.

novinari, n1 Izvor: N1

Inače, povodom Svjetskog dana slobode medija "Društvo novinara BiH", u saradnji s Misijom OSCE-a u BiH, danas je u Zenici organiziralo okrugli stol o temi "Mediji u službi javnosti" i tradicionalnu manifestaciju "Novinar godine".

U radu okruglog stola su sudjelovali  akademik Slavo Kukić, profesor Miodrag Živanović, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici prof. dr Damir Kukić, urednik BHT1 Benjamin Butković, urednica Informativnog programa BNTV Suzana Rađen- Todorić, mr.sc. Marko Antonio Brkić, te istaknuta novinarska imena Nađa Ridžić, Elma Kazagić, Saša Rukavina, Aleksandar Trifunović, Mladen Bošnjak i drugi.

nagrade, n1, zenica Izvor: N1

Tokom održavanja okruglog stola o medijima razgovarati će se o „odgovornom izvještavanju“, te o „autocenzuri i pritiscima na novinare“.

Izvor: N1

Namjera je da se otvori rasprava o ulozi medija u društvu kako bi se ukazalo na odgovornost u radu i na postulate profesije, čime bi se dale konkretne preporuke za unapređenje rada medija i njihove uloge u društvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: novinarstvo

Komentara 19

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Znate

A sto mrze djikani sve sto nije srpsko nevjerovatno i ko daje komemtar i kome se cestita ne moze ih izlijeciti niko na zemlji.

2 9

Znate

Ove minuse daju samo djikani.

2 8

Ma

to je zavist i ljubomora sta ces.

1 7

* Sva polja su obavezna