Razglednice iz Srebrenice: Sestre Bektić ponovo jašu

Razglednice iz Srebrenice: Sestre Bektić ponovo jašu Izvor: Dario Matić

Sestre Ćamka, Kadira, Fatima i Dženeta Bektić iz Srebrenice koje je u januaru ove godine javnost u regiji upoznala kroz fotografije filmskog režisera Ade Hasanovića, ponovo jašu svoje konje. Ovaj put za filmske prizore iz Srebrenice pobrinuli su se fotograf Dario Matić i stilistica Aida Korman.

"Najpopularnije sestre iz BiH su ponovno odradile zaista divne fotografije sa svojim prelijepim konjima. Još jedno divno fotografisanje je odrđeno i jedva čekamo ljetne fotografije koje će se odraditi pored jezera, nešto sasvim drugačije. Jer ova priča to zaslužuje. Da proljetne fotografije budu malo drugačije pobrinula se stilistkinja Aida Korman", naveo je Matić.

Sestre inače žive u srebreničkom selu Jasenova udaljenom nekoliko kilometara od Srebrenice. Njihov otac, Emin Bektić, ljubitelj i uzgajivač posjeduje ergelu konja, svira šargiju i po svemu sudeći i njegove "ljepotice" naslijedile su tu strast.

O njihovoj strasti prema konjima i jahanju, možete pročitati više na ovom linku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Srebrenica

Komentara 17

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ma

Ljepota Bosanska.

2 0

Da imamo kreativnih pisaca ili scenarista neko bi napravio film od ove price...ovako ostat ce samo slike...ali i to je nesto..

9 0

Nedzad

👏🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦

7 0

* Sva polja su obavezna