Nevrijeme u velikom dijelu BiH

Nevrijeme u velikom dijelu BiH Izvor: N1/Ilustracija

Brčko je popodne zadesilo nevrijeme praćenog jakim pljuskom i gradom, a zbog velike količne padavina podvožnjak na magistralnom putu Brčko-Čelić-Lopare bio je gotovo jedan sat ispunjen vodom dubine od oko 60 centimetara.

Nekoliko automobila je tokom pljuska ostalo "zarobljeno" u vodi, pa su intervenisali vatrogasci koji su ispumpali vodu i izvukli vozila.

Za vrijeme nepogode, vozači su za saobraćaj koristili obližnju pješačku stazu i alternativne puteve.

Na toj saobraćajnici redovna je pojava da prilikom obilnijih kišnih padavina kanalizicija u podvožnjaku ne može da primi ogromne količine vode.

Osim podvožnjaka, saobraćaj je zbog bujica bio otežan još jednom dijelu grada.

Nakon povlačenja vode s kolovoza, normalizovan je saobraćaj na regionalnom putu R-460 Gradačac-Gračanica u mjestu Srnice, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Područje opštine Ljubinje danas je zahvatilo jako nevrijeme praćeno gradom veličine oraha, koji je nanio veliku štetu poljoprivrednicima.

Nevrijeme je počelo oko 13 sati i trajalo četrdesetak minuta, a posebno je stradao sjeverni i istočni dio Ljubinskog polja, gdje je skoro u potpunosti uništeno voće, povrće i duhan.

Ljubinski poljoprivrednici kažu da ih je iznenadilo ovo nevrijeme, podsjećajući da su velike štete pretrpjeli i tokom aprilskih mrazeva.

"Pao je takav grad da su njive u potpunosti pobijelile i sve što smo posadili uništeno je", kaže jedan od stanovnika Ljubinja koji živi od poljoprivrede.

Nevrijeme praćeno jakim gradom danas je oko 14.30 sati zahvatilo i područje Trebinja, ali je zasad nepoznato koliku je štetu nanijelo ovdašnjoj poljoprivredi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna