Zatvori

SDP-ovi i DF-ovi razlozi za smjenu Vlade FBiH

SDP-ovi i DF-ovi razlozi za smjenu Vlade FBiH Izvor: N1

Klubovi Socijaldemokrtaske partije i Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas su uputili predsjedavajućem ovog doma Edinu Mušiću Prijedlog izglasavanja nepovjerenja Vladi FBiH.

Naime, kako navode u prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH, Predstavnički dom Parlamenta FBiH na 19. redovnoj sjednici održanoj 14. marta 2017. godine nije prihvatio Izvještaj o radu Vlade FBiH. Na jučerašnjoj sjednici ovaj dom nije prihvatio Izvještaj o izvršenju budžeta FBiH za prošlu godinu.

Izvor: N1

Kao treći razlog za smjenu Vlade FBiH koju predvodi Fadil Novalić, SDP-ovi i DF-ovi poslanici navode da članovi Vlade ne prisustvuju sjednicama Parlamenta, te iz tih razloga nisu akteri parlamentarnih debata i konstruktivnih diskusija koje bi omogućile efikasniji rad Vlade. Vlada FBiH ne učestvuje aktivno kod kreiranja politika od krucijalne važnosti za građane Federacije BiH i ignoriše rad Parlamenta FBiH, navode poslanici.

"Iz navedenih razloga smatramo da je Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH više nego opravdan", stoji u Prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH koje je potpisao 21 poslanik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Dina

Hoce li biti dovoljno ruka da se ova grozna Vlada FBiH smjeni. Fadil i svi drugi su uzas. Jedno gore od drugog.

9 0

Loooooo

a nisu nista bolji ni ovi sto traze smjenu smrdi i jedno i drugo

2 3

* Sva polja su obavezna