"Nismo zaboravili da je Mittal zabranio izgradnju obilježja"

"Nismo zaboravili da je Mittal zabranio izgradnju obilježja" Izvor: N1

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Admir Čavka, nakon što je pet zastupnika "Domovine" glasalo 'suzdržano' o pitanju prodaje 65 posto udjela Ljubije kompaniji Israeli Investment Group i time oborilo ovu odluku, poručio je u saopćenju za javnost da se "opozicija u RS-u očigledno stidi što i Bošnjaci žele promjene".

Čavka ocjenjuje da je Savezu za promjene nezgodno i otežavajuća okolnost što je on u proteklih šest mjeseci, od kada je preuzeo mandat zastupnika, jedan od, kako je naveo, najglasnijih opozicionara, što donosi konkretne informacije i što je njegova kritika argumentovana.

"Izgleda da je svima u Republici Srpskoj draže da Bošnjaci demonstrativno napuštaju sjednice, nego kada smo zaista faktor i kada ukazujemo na stvari o kojima svi šute. Nemojte misliti da smo zaboravili da je Arcelor Mittal zabranio izgradnju obilježja u logoru Omarska, kao što smo znali i zašto ne treba podržati Israeli Investement Group. Nas ne možete kupiti i ovo nismo radili po nečijem nalogu ili zato što je to neko poručio iz Sarajeva, već zato što ovim postavljamo temelje za novo djelovanje predstavnika Bošnjaka u NSRS. Ovo je naš odgovor, a nemojte misliti da ćemo na ovome stati", kaže Čavka.

Poručuje da uzdignute glave stoje i zaklinju se da će svi izaći na izbore 2018. godine, "te da se neće moći formirati većina za promjenu - bez naših ruku i da ćete nam doći na noge kada budete nas trebali".

"A ja sam tu, želim promjene, predstavljam ne samo povratnike, već i zdrave i poštene Banjalučane, moje komšije, moje sugrađane i one koji žele da konačno pobijedimo kriminal, korupciju i nepravdu",  zaključio je Čavka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Azra

Ovaj pravda Dodikov mito kostima mrtvih. ...Može li gore,???

1 1

Totalna i pogresna zamjena teza. Od cisto ekonomske teme za Srpsku, Cavka koristi priliku za najobocniji populizam i skupljanje politockih poena.

9 8

Ma

kakav on i poeni ?!? Ima sve ukupno 13 poena ( od mogućih 5000 )

0 1

* Sva polja su obavezna