Žurnal: Priprema se atentat na ministra Dragana Mektića

Žurnal: Priprema se atentat na ministra Dragana Mektića Izvor: N1

OSA BiH uputila je depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH – Dragana Mektića. Prema saznanjima obavještajaca, kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra, saznaje Žurnal.

"Priča nije bezazlena. Naprotiv, ozbiljna je", tvrdi za Žurnal jedan od čelnih ljudi policijsko-obavještajnih agencija u BiH, koji je pročitao depešu Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) BiH, a u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH – Dragana Mektića.

I sam ministar Mektić potvrdio je jutros za Žurnal da je upoznat sa depešom OSA-e.

"Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvjestili me o svemu", kratko je kazao ministar Mektić za Žurnal.info.

Depeša OSA-e, kako saznaje ovaj portal, upućena je početkom ove sedmice, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a RS, Federalne uprave policije.

Čelnici tih agencija već su poduzeli određene mjere koje bi trebale rezlutirati podizanjem stepena zaštite ministra Mektića.

Prema informacijama Žurnala, u aktu OSA-e navedeno je da ta agencija posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra sigurnosti.

Agencija je, naime, dokumentovala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat. Da li su kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima sa politikom, u aktu OSA-e nije navedeno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Dragan Mektić

Komentara 16

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Dak

Lazu Mekticu da spremaju atentat na Vas i na 10 imama i to su konstrukcije SDA i IVZ, razlog- sto dalje od njh, a u sve su upetljani.

2 1

E

kad ga neko opali tašnicom 😜

1 2

Essko65

Da upravo tako al koji od političara je do sada ovako javno govorio nemojte tako, ja kao građanin mogu pričati ovako ali se ništa neće desiti ali Gdin Mektic legenda i čovjek naroda ima sluha i prenosi ono sto mu prijatelji Bosne dokumentuju i kažu SAMO NAPRED LEGENDO NAROD TE VOLI TAKVOG KAKAV SI

2 1

* Sva polja su obavezna