Mevludin Halilović imenovan za komesara MUP-a KS

Mevludin Halilović imenovan za komesara MUP-a KS Izvor: NAP

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je danas Mevludina Halilovića na mjesto komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, potvrđeno je za N1 iz Vlade KS.

Mevludin Halilović obavljao je funkciju vršioca dužnosti komesara MUP-a Kantona Sarajevo nakon smjene Vahida Ćosića.

Rođen je 6. oktobra 1969. godine u Živinicama. U Sarajevu je završio Srednju policijsku akademiju 1988, a Vojnu policijsku akademiju u Beogradu 1992. godine.

Radio je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova BiH, u Centru Službi sigurnosti kao inspektor općeg kriminaliteta i pomoćnik komandira policijske stanice, zamjenik komandira PS, zamjenik PS u PU Centar Sarajevo, načelnik PU Sarajevo, načelnik PU Stari Grad, načelnik PU Novo Sarajevo, inspektor policije u Odjeljenju za koordinaciju i usmjeravanje, te kao načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo. Jedno vrijeme obavljao je i funkciju ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova BiH.

Od 1996. do danas pohađao je i završio razne tečajeve i treninge u organizaciji IPTF-a, ICITAP-a, SFOR-a i drugih međunarodnih institucija i udruženja, uključenih u program osposobljavanja policijskih snaga u BiH (seminar iz oblasti policijskih operacija u Kairu 1996. i seminar iz oblasti upravljanja u kriznim situacijama u SAD-u 1998. godine).

Pozicija policijskog komesara upražnjena je od novembra 2016. godine, kada je smijenjen dotadašnji komesar Vahid Ćosić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pero

Svašta.

1 1

Jadna nama majka.

7 3

E

Jeli to po liniji SDA, taj smrdi na kilometar. E moj Konakovicu zalosnat majka, raja te i onako mrze, a sad ce jos vise.

5 1

* Sva polja su obavezna