Istraga o radnoj eksploataciji državljana BiH u Hrvatskoj

Istraga o radnoj eksploataciji državljana BiH u Hrvatskoj Izvor: SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na osnovu informacije dobijene od savjesnog građanina, u saradnji sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine i službenicima policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela "međunarodna trgovina ljudima".

Krivično djelo "međunarodna trgovina ljudima" je iz člana 186. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, i odnosi se na počinjenu štetu na više državljana Bosne i Hercegovine, koji su na području Hrvatske radno eksploatisani.

Preduzetim aktivnostima identifikovano je i zbrinuto više žrtava trgovine ljudima, otkriveni su izvršioci, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju i procesuiranju krivičnog djela "međunarodna trgovina ljudima".

Ovom prilikom, iz SIPA-e naglašavaju da je povjerenje i saradnja sa građanima od velike važnosti u borbi protiv svih vidova kriminaliteta, te izražavaju zahvalnost savjesnom građaninu na pružanju pomoći prilikom rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Dina

Treba nase sugradjane upoznati sto ih ceka ako odu kao sezonci na Hrvatsko primorje. Nista dobro. Bice iskoristeni, maltretirani, ponizeni i vratice se sa manje para vec su dosli. To je u boljem slucaju. Moze im se desiti da upanu u kolo trgovine ljudima, da im oduzmu putovnice....

0 0

* Sva polja su obavezna