Mektić za N1: Neću dozvoliti da budem laka meta

Mektić za N1: Neću dozvoliti da budem laka meta Izvor: N1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet na osnovu informacije Obavještajno-sigurnosne agencije BiH o prijetnjama upućenim ministru sigurnosti BiH.

Dragan Mektić prije desetak dana informisan je o pripremama mogućeg atentata na njega.

Ko Vam je saopštio tu informaciju?

"Dobio sam tu informaciju od Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH u kojoj me upozoravaju na takvu mogućnost i skreću pažnju na dodatne mjere bezbjednosti. Napisano je da je informacija procjenjena kao vrlo ozbiljnog karaktera zbog toga, kako su oni to naveli, što je potvrđena iz više izvora, čini mi se, iz tri različita izvora o postojanju mogućnosti atentata. Ja to isključivo vezujem za posao koji radim i na način na koji to obavljam. Pretpostavka je da to dolazi iz miljea organizovanog kriminala koji ima značajnu finansijsku moć i koji žele zapravo kad ovladaju tim finansijskim resursima tako značajno i tako veliko, onda žele da imaju i političku moć, da li direktno, da li posredno preko nekih svojih instaliranih poslušnika da upravljaju određenim procesima"

Kojom vrstom kriminala se bavi ta organizovana grupa?

"Ja prije svega tu mislim na kriminal pomoću kojeg se ostvaruju enormno velika finansijska sredstva. Vezujem za to pljačku, korupciju i kriminal u vezi sa velikom finansijskom dobiti, sve vrste malverzacija. Mogao bih možda biti i malo konkretniji oko svega toga, ali jednostavno ne bih zato što bih onda javno upozorio u kom pravcu idemo, a to bi u značajnoj mjeri moglo da omete obavještajno-bezbjednosnih agencija u BiH. Onoliko koliko ja znam postoji određena vrsta indicija koje upućuju na neke pojedince i grupe, ali sve što bih više rekao o tome jednostavno bih razvalio čitav posao bezbjednosnim agencijama."

Ima li ta grupa, slučajno, povezanost i sa drugim zemljama ili pojedincima iz drugih zemalja?

"Neka procjena je da eventualni izvršioci nemaju veze sa tim međunarodnim karakterom, ali da pozadina čitavog slučaja ima i takve karakteristike."

Kako se Vi osjećate?

"Ja se ne osjećam ništa više ugroženo od bilo kog građanina u ovoj državi koji je ugrožen svim i svačim – od lične egzistencije njega i njegove porodice - pa koja to može biti veća ugroženost, ali neću dozvoliti sigurno da budem laka meta takvih interesa i takvih krugova."

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Dragan Mektić , osa

Komentara 18

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pero

Nije bio ovako dobar kada se podnijela revizija, rezo je kao i Dodo i pig Ivanic. Sada mi se podobrio, E majko cemu li se mi sve divimo i nasjedamo kao papci:(((()

2 3

Roki

Samo naprijed Mekta ,svi turci su uz tebe

2 8

Dina

Ne daj se ljudino. Takvi nam trebaju. Uz tebe smo.

9 1

* Sva polja su obavezna