Izetbegović: Rusija nema destabilizujuću politiku prema BiH

Izetbegović: Rusija nema destabilizujuću politiku prema BiH Izvor: N1

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da Rusija nema destabilizujući uticaj i destruktivnu politiku prema BiH.

Komentarišući izjave zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Briana Hoyt Yeea da je očit utjecaj Rusije na Balkanu i da ona podržava secesionističku retoriku u BiH i otcjepljenje Republike Srpske, Izetbegović je rekao da takvog uticaja Rusije u BiH nema.

"Da jednostrano podržavaju pravoslavce na Balkanu to je jasno, ali da će ići dotle da nanesu štetu Srbima u BiH i na Balkanu i da ih gurnu u neke takve stvari, ne bih rekao. Mislim da je čak obratno i da je Milorad Dodik došao sa promijenjenom retorikom iz Moskve i rekao da oni neće ići na otcjepljenje", rekao je Izetbegović novinarima u Mostaru.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je u petak u Mostaru kako bi pitanje izbora u gradu na Neretvi trebalo biti riješeno u slijedećih godinu dana.

"Imamo tu i zahtjev hrvatske stane, odnosno izborni zakon... Ne možemo rješavati jednostrano samo ono za šta je jedna etnička grupa zainteresirana. Radit ćemo to u paketu zajedno s izborima u Mostaru i s nekim naših zahtjevima. Iskombinirat ćemo jedna dobar paket i s time završiti do kraja 2017. godine, odnosno do proljeća 2018." naglasio je komentirajući trenutnu političku situaciju u Mostaru i problem neodržavanja izbora u tom gradu.

Izetbegović je ponovio kako Stranka demokratske akcije nikada nije bila za podjelu grada i da se uvijek borila za jedinstveni grad i za cjelovitu BiH.

Ocijenio je kako je SDA također uvijek bila za jednakopravnost Bošnjaka u Mostaru te da će na tome i ustrajati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nedzad

Bakire!!! Lahka ti noc!!

1 1

Gizeh

Moj Bakire,koji si ti papak,,,ja znam, vise od tebe u politici bez obavjestajnih sluzbi i savjetnika itd. Pa sto ne ode ti kod Putina kao clan presjednistva; a ne nize rangirani politicar Dodik. Tebe sankcionisu svi svjetski drzavnici pa i sam Erdogan A sto se Mostara tice,taj status quo ti i Covic ga necete rijesiti nego cete ici na izbore toliko dugo dok ih ne izgubite.

2 0

Zato

Bakir ima razornu ulogu po BiH!

1 1

* Sva polja su obavezna