Danas počinje 8. međunarodni Sarajevo Business Forum

Danas počinje 8. međunarodni Sarajevo Business Forum Izvor: SBF

Danas počinje 8. međunarodni Sarajevo Business Forum (SBF) koji će trajati do sutra, 23. maja.

Prijem za učesnike ovogodišnjeg SBF-a je organizovan u prelijepom ambijentu Sarajevske vijećnice, jednog od najznačajnijih historijskih objekata i simbola grada Sarajeva.

Osma međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum 2017, bit će otvorena u ponedjeljak, 22. maja, u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Tradicionalno, osmu godinu SBF organizuje Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB). Učesnike SBF-a će na otvorenju pozdraviti Bukvić i predsjednik IDB-a Bandar M. H. Hajjar, a na otvorenju će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Prvog dana SBF-a bit će održana dva panela - "One Region, One Economy - Connectivity and Potential" i "Southeast Europe - Bridging the East and West" na kojima će govoriti brojni ugledni gosti iz BiH, regije i svijeta.

Drugog dana SBF-a, u utorak, 23. maja, u hotelu Hills na Ilidži bit će održani paneli "East Asia and Southeastern Europe: Current Opportunities and Future Potential", "Central/Western Asia and Southeastern Europe: How to Strengthen Business Realationship", "The European Perspective: Prospects for SEE Modernization and Hamronization with the EU" i "Dubai Session: Sharing Experience with SEE".

Također, prvog dana SBF-a bit će održana paralelena sesija "Dubai Islamic Economy Roundtable", a drugog dana SBF-a će u hotelu Malak biti organizovan i okrugli stol "Indonesia/Bosnia and Herzegovina business roundtable".

Ova inevsticijska konferencija postala je globalna platforma za promociju projekata i privrednih potencijala, analizu i pripremu projekata, te adekvatnu prezentaciju privrednih potencijala, kao i uvezivanje privrednika i investitora na individualnoj i institucionalnoj razini.

SBF predstavlja jedan od najvećih i najvažnijih poslovnih i investicijskih događaja za jugoistočnu Evropu. I ove godine očekuje se više od hiljadu vodećih investitora i poslovnih ljudi iz cijeloga svijeta, uvaženih državnika i predstavnika medija, naveli su iz Gradske uprave Sarajeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Zenica

hahaha....smiješno.Niste u stanju pdv naplatiti mesarima i pekarima a pričate o nekom biznisu...otvorite barem košpicarnu ako ste u stanju i to...

1 0

* Sva polja su obavezna