Šuman: Žalosno je da nakon 20 godina opet počinjemo od nule

Šuman: Žalosno je da nakon 20 godina opet počinjemo od nule Izvor: N1

Gosti Pressinga su bilii generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić, izvršni direktor Sektora za Sport u Fudbalskom saveza BiH Elmir Pilav, koji su u sarajevskom studiju, te selektor Rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman koji je bio na direktnoj skype vezi iz Koldinga u Danskoj.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman je kazao da ne želi da se vraća u prošlost i u to vrijeme kakvo god da ono bilo.

"Ja ne bih da se vraćam u prošlost i vrijeme kakvo je bilo. Imali smo mnogo finansijskih problema. Federalni savez je tek sada formiran. Imali smu i tu jednu ogromnu barijeru. Došli smo do zida gdje se nije moglo nazad. Računi su bili blokirani, međutim evo pola godine kasnije vidimo neko svjetlo na kraju", kazao je Šuman i dodao.

"Mislim da naredne troškove neću platiti iz svog džepa. Imamo jednu ogromnu pomoć od Ministarstva kulture i sporta i ministra Kurića koji nam je izašao u susret. Sada su se uključile i institucije kao što je Ministarstvo civilnih poslova. Formira se novi savez, tako da se ja nadam pozitivnom. Znam kakva je situacija u našem sportu", istakao je Šuman.

Šuman je kazao da se nada da "A" selekcija rukometne reprezentacije BiH u rukometu.

"Novac je pokretač svega, ne samo u sportu. Ovo nije dugoročni način kako bi trebalo izgledati u nekom sportskom savezu, a kamoli u selekcijama. Mislim da su se dolaskom Komiteta za normalizaciju stvari vratile na pravi put i tako je N/FS BiH postao institucija. Također u rukometu je dolaskom mladih i sposobnih ljudi iskazana velika želja za radom i promjenama. Imamo jedan dugoročni i jedan kratkoročni proces. Nadam se da će "A" selekcija biti lokomotiva koja će naprijed povući sve to. Rezultat znači mnogo, ali žalosno je da nakon 20 godina opet počinjemo od nule", istakao je Šuman.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Tagovi: Bilal Šuman

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna