U Kragujevcu promovisan novi, restilizovani model Fiata 500L

U Kragujevcu promovisan novi, restilizovani model Fiata 500L Izvor: TANJUG/Zoran Žestić

Kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija danas je promovisala novi, restilizovani model "Fiata 500L" čija je proizvodnja počela u fabrici u Kragujevcu.

Novi model tog automobila, kako je rečeno, bezbjedniji je, praktičniji i tehnološki savršeniji, izmijenjeno je 40 posto delova, a njegova prodaja trebalo bi da počne u julu.

Promociji novog modela "Fiata 500L" prisustvovao je srbijanski premijer Aleksandar Vučić koji je rekao da kompanija FCA tom investicijom dokazuje da je posvećena razvoju svog poslovanja u Srbiji.

On je istakao da kragujevačka fabrika automobila, koja zapošljava 2.460 radnika sa tri posto doprinosi rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) i ima učešće od poam odsto u izvozu. "Bez Fiata bi slabiji bili rezultati srbijanske privrede", rekao je Vučić i dodao da odaje priznanje ljudima koji su učestvovali u dovodjenju te italijanske kompanije u Srbiju.

Vučić je pozvao građane Srbije da kupuju "srbijanske automobile" po ugledu na Japance koji uglavnom kupuju samo automobile proizvedene u njihovoj zemlji.

"Nadam se da će tri nove verzije automobila proizvedenih u Kragujevcu pronaći put do kupaca", rekao je Vučić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

On je rekao da se uskoro očekuje dolazak dvije njemačke i jedne italijanske kompanije u Kragujevac i da su pregovori pri kraju.

Vučić je najavio da će država nastaviti da se bori za izvoz Fiata na rusko tržište. 

"Vjerujem da ćemo to da završimo prije kraja godine. Onda ćemo na Fiatovoj mapi i mapi automobilske industrije biti drugačije pozicionirani i to je za nas jako važno", rekao je Vučić i istakao da će se sa drugim zemljama razgovarati o izvozu Fiata na njihovo tržište. 

Vučić je rekao da se vozio u novom automobilu, u krugu fabrike i da je to "izvanredan osjećaj".

Izvor: Tanjug

Izvor: N1

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Muslimani

su ponovo na aparatima!

0 1

Nevjerovatno

ali je ovaj jos ruzniji od svih svojih predhodnika? Cure su OK.

0 1

Veselim se svakom uspehu Republike Srbije 🇷🇸.

4 7

* Sva polja su obavezna