7 na N1: Vlada nije pala, ali bi Agrokor uskoro mogao

7 na N1: Vlada nije pala, ali bi Agrokor uskoro mogao Izvor: N1

Emisija 7 na N1 donosi pregled događaja koji su obilježili sedmicu na isteku.

Iz današnjeg izdanja izdvajamo:

*Burnih 40-ak minuta sjednice u Narodnoj skupštini Republike Srpskoj, toliko je otprilike trajao pokušaj opozicije da na dnevni red uvrsti inicijativu za smjenu entitetske vlade. Galama nije bila dovoljna, vlada Željke Cvijanović za sada sigurna, iako iz opozicije poručuju još ništa nije gotovo.

*A dok su u opoziciji složni da RS nikada nije imala gore vlastodršce, entitetski ministar finansija "blagostanje" u Republici Srpskoj uporedio sa Švicarskom. Penzioneri, radnici, studenti u čudu. Do sada nisu znali koliko im je zapravo dobro sa minimalnim penzijama, platama koje kasne, stipendijama kojih nema.

*No, ne čude se samo oni, ovih dana. Federalni premijer Fadil Novalić na pitanje novinara o sistematskom rješenju za projekte poput roditeljske kuće, začuđeno odgovara da to nije riješeno ni u jednoj Njemačkoj, pa kako će onda u BiH. Mnogo izvjesnija su sredstva donatorskih večera. Možda bi mu neko trebao kazati da kao premijer ima moć da inicira, pokrene, predloži, mijenja.

*Penzioneri iz Federacije poručili da neće ostati "nijemi" nakon što delegati Doma naroda nisu odobrili usvajanje novog federalnog Zakona o PIO-u. Po svoja prava ići će i na ulicu.

*A čudo očekuju i u Agrokoru. U BiH u obliku brenda Mercator koji je upravo sam Agrokor iz nejasnih razloga i uklonio iz BiH.

*Od državnih parlamentaraca, koji su među najplaćenijim ljudima u BiH, građani očekuju samo jedno - da rade, odnosno usvajaju zakone koji će biti dobri i za građane i za državu.

No, sjednice sve rjeđe završavaju usvajanjem zakona, a sve češće, kao što je to bilo i i ove sedmice u državnom parlamentu međusobnim prepucavanjem i svađama zastupnika koje, naravno, mi plaćamo.

Ove sedmice posjetili smo za vas Orašje ali i bili na premijeri predstave Knjiga mojih života, Aleksandra Hemona.

Emisiju 7 na N1 gledate svake subote od 20 sati, nedjeljom reprizno od 8 ujutro.Emisiju uređuje i vodi Tina Jelin-Dizdar.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: 7 na N1

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Dina

Nasa vlast radi samo u korist svojih interesa. Potpuno su zaboravili na narod. Prijete penzionerima, povecavaju cijene grijanja i to retroaktivno, namecu nam sve namete kojih se sjete. A narod - narod suti k'o zaliven, opcaran sto nam vlast zivi zivotom bogatih seika.

1 0

Istinit tekst : crno nam se piše

1 0

* Sva polja su obavezna