Reis Kavazović: Kukavički napadi u mjesecu ramazanu

Reis Kavazović: Kukavički napadi u mjesecu ramazanu Izvor: N1

Reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović osudio je terorističke napade u Afganistanu i Ujedinjenom Kraljevstvu, prenosi Mina.

"Nakon svakog terorističkog napada bilo gdje u svijetu ponadamo se da je on posljednji i da je zlo doseglo svoj maksimum, te da više nećemo gledati slike stradalih nevinih ljudi. Nažalost, realnost nas svakodnevno demantuje i mi i dalje gledamo stravične snimke umiranja i patnje prije svega iz Sirije na koju je svijet zaboravio, a onda evo iz Afganistana i sinoć ponovo Londona", navodi se u reakciji reisu-l-uleme.

Po njegovim riječima, to što su teroristi svoje kukavičke napade izveli u mjesecu ramazanu, a u slučaju Londona i u vrijeme teravih-namaza najočitije govori da oni ne nastupaju u ime vjere i da ne cijene ni vjeru ni ljudske živote koje je Bog učinio svetim.  

"Na nama je da činimo sve kako bi se ovom zlu suprotstavili i da molimo Boga da nas sačuva zablude u vjeri i da našu domovinu i čitav ljudski rod zaštite od ove pošasti. Mi ga Uzvišenog molimo da nas sačuva zla onih koji po zemlji siju nered i koji ne poštuju svetost mjeseca ramazana, a da porodicama žrtava da snage da izdrže ova iskušenja. Njihova bol je i naša bol i mi u sebi moramo naći snage da dobro u svijetu nadvlada", kaže se na kraju reakcije reisu-l-uleme Kavazovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ma

Lijepo receno

0 3

* Sva polja su obavezna