Turisti u Sarajevu: Od njih 1.000 samo jedan kupi

Turisti u Sarajevu: Od njih 1.000 samo jedan kupi Izvor: N1

Turizam je prethodnih godina naročito značajan segment privrednog razvoja BiH. Tako je naša zemlja postala izuzetno popularna turistička destinacija za posjetioce iz raznih dijelova svijeta. Postoji nekoliko naročito popularnih gradova, poput Sarajeva, Mostara, Bihaća, Banjaluke, Višegrada..

Kako su nam rekli turisti, posjeta Bosni i Hercegovini kreće iz Sarajeva, kojim ostanu oduševljeni, a potom kreću putem Hercegovine, Krajine itd... Mnogi turisti su u Sarajevo dolazili i prethodnih godina.

"Dolazio sam više puta u Sarajevo. Mnogo volim ovaj grad. najbolja hrana je ovdje, halal hrana i lijepo vrijeme. Drago mi je da sam upoznao kulturu Jugoslavije, dio Osmanlijskog perioda koji je ostavio traga na ove prostore. Uživam", kazao je jedan posjetilac.

"Prvi put sam tu i zaista Sarajevo je prelijepo, jedan od najljepših gradova u ovom dijelu Evrope", dodao je drugi turista.

Vlasnici kazandžijskih radnji kažu da pamte i bolje dane što se tiče kupovine ovih unikatnih predmeta koji oni prave.

"Dolaze, odlaze, razgledaju, slikaju se, od 1.000 jedan kupi. Nema Švaba, Engleza, Francuza...najviše dolaze Korejanci, Arapi, Turci", kazao je Muhamed Huseinović, kazandžija.

Dolaskom ljetne turističke sezone BiH, samim tim i njen glavni grad Sarajevo postaje top destinacija, a zabilježeni su i povećani brojevi dolaska turista. Turisti ističu kako BiH ima poseban šarm i da ih privlači svojom posebnošću i različitošću kultura.

A ljetni pljusak natjerao ih je da se sakriju u neku od Sarajevskih bašti i uživaju u ostatku dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Tagovi: Turizam u BiH

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Alem

Šta to vi nudite?Ukras za fildžane od 80 km ili mlin za kahvu od 150 km....šolju sa slikom Sarajeva od 29 km a na autobuskoj stanici ista takva 3 km.Neljubazni...ljuti....nervozni a džeparoša ko i turista....eto zato vas turisti izbjegavaju tj. samo što brže prođu da bi se uslikali i bježi......

6 0

Su

Tako je, neka ne traže krivca u drugima nego u sebi...

0 0

Bosanac

A na primjer da malo oborite cijene, ne prodajete bofl robu i budete ljubazniji?!

24 0

* Sva polja su obavezna