Počeo protest pacijenata ispred KCUS-a

Počeo protest pacijenata ispred KCUS-a Izvor: Žurnal

Grupa onkoloških pacijentica započela je jutros protest ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Kako javlja Žurnal, 150 teško bolesnih onkoloških pacijenata trebalo bi danas biti otpušteno iz KCUS-a. Aparati za zračenje nisu servisirani i ne rade Oko 150 onkoloških pacijenata trebalo bi danas biti otpušteno s KCUS-a, jer ne rade aparati za zračenje koji su neophodni za nastavak terapije u liječenju karcinoma, saznaje Žurnal.

Menadžment KCUS-a jutros je dostavio otpusna pisma pacijentima, ali je njih najmanje 15 odbilo da potpiše te liste. Onkološke pacijentice jutros su se okupile ispred bolnice kako bi izrazile svoj protest.

"Rečeno nam je da aparat neće raditi minimalno tri sedmice. Upućuju nas na kliničke centre u Banja Luku, Tuzlu i Mostar", ispričala je za Žurnal jedna od pacijentica.

Prema informacijama Žurnala, kvar na linearnom akceleratoru traje već nekoliko dana, a serviser je odbio da vrši popravke, jer uprava KCUS,-a sa Sebijom Izetbegović na čelu , zbog navodnih ušteda, nije plaćala usluge servisiranja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: kcus

Komentara 18

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

MijA

Krivi su svi generalni direktori ali najviše a je urniso hafiz Gavrankapetanovic bolnicu pokrao pare i donacije a radio u Americi Na trošak bolnice, i nitko ga ne spominje a tek zavod zdravstvenog osiguranja

12 3

Aditttt

Vvvv

3 0

Adi

Ffff

2 0

* Sva polja su obavezna