Naša stranka o pokušaju smjene Sebije Izetbegović

Naša stranka o pokušaju smjene Sebije Izetbegović Izvor: N1

Generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić saopćio je danas da su zastupnici Hrvatske demokratske zajednice stali rame uz rame sa SDA na jučerašnjoj sjednici Parlamenta FBiH i blokirali inicijativu za smjenu generalne direktorice Kliničkog univerzitetskog centra Sebije Izetbegović.

''Zastupnici HDZ pokazali su, po ko zna koji put, da su oni posljednje utočište SDA, i obratno, u trenucima kada na površinu ispliva sav nerad njihovih kadrova, kao što se u ovom slučaju desilo sa generalnom direktoricom KCUS-a iz redova SDA. HDZ je ovom prilikom pokazao da je spreman podržati ne samo svoje, već i sve tuđe stranačke kadrove, koji svojim neradom i neodgovornošću su spremni da podrivaju i uništavaju ključne institucije za ovo društvo'', navodi se u Zuhrićevom saopćenju za javnost.

Dodao je da je "indikativno jačanje savezništva između SDA i HDZ, u kontekstu sve češćih izjava zvaničnika SDA, počev od predsjednika te stranke Bakira Izetbegović".

''SDA je više puta u svojoj historiji pokazala da je spremna uraditi izuzetno štetne stvari za državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane, samo da bi zadovoljila novčane i druge ambicije svojih kadrova. U situaciji gdje su politike, koje podrivaju suverenitet i integritet BiH, preuzele inicijativu i nameću konstantno separatističke zahtjeve, jedna od najvećih opasnosti za državu je SDA, sa svojom korumpiranošću i neodgovornošću, i svojom idejom da BiH nije multietnička, sekularna i evropska država u kojoj važi načelo pravne države i jednakosti pred zakonom, već klerikalno-korumpirani zbir pet-šest osiromašenih kantona, u kojima vladaju SDA-ovi lokalni šerifi'', tvrdi Zuhrić u saopćenju.

Zuhrić kaže da je nezadovoljstvo među građanima postojećim stanjem sve veće i da su radikalne promjene izvjesne već iduće, 2018. godine "kada će se na izborima artikulisati jasna politička vizija evropske budućnosti BiH nasuprot nacionalističkoj prošlosti i koruptivnoj i neodgovornoj praksi trenutno vladajućih elita".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pa sto vi niste uputili inicijativu zs smjenu ??? Zato sto ste rezervni igraci za SDA !!!! Zakon o radu ????? A ????

0 3

Axel

Kada bismo se oslobodili stranaka bili bismo Švicarska

6 0

* Sva polja su obavezna