Naša stranka o pokušaju smjene Sebije Izetbegović

Naša stranka o pokušaju smjene Sebije Izetbegović Izvor: N1

Generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić saopćio je danas da su zastupnici Hrvatske demokratske zajednice stali rame uz rame sa SDA na jučerašnjoj sjednici Parlamenta FBiH i blokirali inicijativu za smjenu generalne direktorice Kliničkog univerzitetskog centra Sebije Izetbegović.

''Zastupnici HDZ pokazali su, po ko zna koji put, da su oni posljednje utočište SDA, i obratno, u trenucima kada na površinu ispliva sav nerad njihovih kadrova, kao što se u ovom slučaju desilo sa generalnom direktoricom KCUS-a iz redova SDA. HDZ je ovom prilikom pokazao da je spreman podržati ne samo svoje, već i sve tuđe stranačke kadrove, koji svojim neradom i neodgovornošću su spremni da podrivaju i uništavaju ključne institucije za ovo društvo'', navodi se u Zuhrićevom saopćenju za javnost.

Dodao je da je "indikativno jačanje savezništva između SDA i HDZ, u kontekstu sve češćih izjava zvaničnika SDA, počev od predsjednika te stranke Bakira Izetbegović".

''SDA je više puta u svojoj historiji pokazala da je spremna uraditi izuzetno štetne stvari za državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane, samo da bi zadovoljila novčane i druge ambicije svojih kadrova. U situaciji gdje su politike, koje podrivaju suverenitet i integritet BiH, preuzele inicijativu i nameću konstantno separatističke zahtjeve, jedna od najvećih opasnosti za državu je SDA, sa svojom korumpiranošću i neodgovornošću, i svojom idejom da BiH nije multietnička, sekularna i evropska država u kojoj važi načelo pravne države i jednakosti pred zakonom, već klerikalno-korumpirani zbir pet-šest osiromašenih kantona, u kojima vladaju SDA-ovi lokalni šerifi'', tvrdi Zuhrić u saopćenju.

Zuhrić kaže da je nezadovoljstvo među građanima postojećim stanjem sve veće i da su radikalne promjene izvjesne već iduće, 2018. godine "kada će se na izborima artikulisati jasna politička vizija evropske budućnosti BiH nasuprot nacionalističkoj prošlosti i koruptivnoj i neodgovornoj praksi trenutno vladajućih elita".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Pa sto vi niste uputili inicijativu zs smjenu ??? Zato sto ste rezervni igraci za SDA !!!! Zakon o radu ????? A ????

0 2

Axel

Kada bismo se oslobodili stranaka bili bismo Švicarska

5 0

* Sva polja su obavezna