Vučićev "pijanac" sa fotografije je pozorišni glumac

Mladić za koga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče rekao da je pokušao da izazove „najteže moguće“ incidente tokom dana njegove zakletve, objavio je na svom Facebook profilu da je fotografija koju je Vučić prikazao zapravo snimak iz predstave.

Izvor: N1

Vučić je juče osudio napade na novinare, ali ne postupanje obezbjeđenja prema ljudima koji su, kako je rekao, provocirali prisutne na skupu SNS ispred Skupštine Srbije u danu kada je preuzimao dužnost predsjednika.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je pokazao i fotografiju čovjeka za koga je rekao da je "jedan od dosovskih batinaša".

"To je jedan od dosovskih batinaša koji je i tog dana na ulicama bio i koji je sprečavao ljude… ja mu ne znam ime, da vam pravo kažem. To je jedan od dosovskih batinaša i taj dan je bio na ulicama i pokušavao da izazove najteže moguće incidente. A ostalo će da utvrde nadležni organi", rekao je Vučić.

Marko Radosavljević je na svom Facebook profilu naveo da je Vučić iskoristio njegovu fotografiju sa „predstave, na kojoj glumi pijanicu“, predstavljajući ga kao „nepodobnog“. Na njegovom Facebook profilu objavljen je i album fotografija iz predstave "Iza kulisa", u kojoj je glumio pijanca. 

„Ja, koji sam najobičniji građanin, bez ikakvog uticaja na bilo koja dešavanja na nivou države, jer nemam baš nikakvu vlast, postadoh preko noći vođin arhineprijatelj", naveo je Radosavljević.Početkom nedjelje pojavile su se fotografije sa skupova u Beogradu održanim tokom polaganja zakletve predsjednika Aleksandra Vučića, na kojima se jasno vidi kako obezbjeđenje mitinga podrške lideru SNS praktično davi i fizički nasrće na građane i novinare.

Na fotografijama se jasno vidi i nasilje nad novinarkom lista Danas Lidijom Valtner i jednim fotoreporterom, kao i Markom Radosavljevićem, učesnikom protesta Protiv diktature. U pozadini mogu da se primijete i pripadnici MUP-a, koji očigledno nisu obratili pažnju na fizičko nasilje koje se događa neposredno pored njih.

napad na novinare Izvor: E-stock/Darja Balsic

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nebuloza

Marka znam iz akademskog folklorno umutnickog drustva... Decko je toliko bezazlen a ovo je jedna takva predstava, omalovazavanje naroda i vredjanje inteligencije, neprimereno 21 veku. Svako moze da proveri ko je Marko i ko ovde laze.

0 1

* Sva polja su obavezna