Širi se novi požar kod Tučepa

Širi se novi požar kod Tučepa Izvor: N1

Novi šumski požar koji je noćas oko 2,25 sati bukno na predjelu zvanom Marasi između Tučepa i Makarske i dalje se širi prema planini Biokovo, kao i prema prigradskom naselju Kotišina nedaleko od Makarske, vatrogascima na terenu pomaže i kanader HRZ i PZO-a, uskoro u pomoć stiže i 150 pripadnika Oružanih snaga.

Odluku da se na požarište u Makarsko primorje upute pripadnici Oružanih snaga donio je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević koji će i lično doći u Makarsku te se upoznati sa situacijom na terenu i razgovarati s predstavnicima DVD Makarska i drugima.

Zbog požara koji se, potpomognut vjetrom, brzo proširio prema moru te zaprijetio stambenim objektima i hotelima, rano jutros evakuisano je više od 800 gostiju hotela Tamaris i Neptun i iz novog hotela Jadran te su do daljnjega smješteni u hotel Alga. Evakuisan je i dio gostiju i njihovih domaćina iz privatnih apartmana.

pozar makarska tucepi Izvor: N1

Na državnoj cesti D 8 koja je od noćas bila zatvorena za promet između Tučepa i Makarske, od 9 sati prometuje se jednim kolničkim trakom, izvijestila je Policija, dok je državna cesta D 512 Makarska – Vrgorac i dalje zatvorena za promet.

U jučerašnjem velikom požaru kod Podgore kao i požaru što je buknuo kod Tučepa niko nije povrijeđen, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina te dodao da je bura oslabila pa očekuje dolazak kanadera.

Direktor Bluesun Hotela Tučepi Kruno Šošić rekao je da su gosti evakuisani iz tri tučepska hotela smješteni u hotelu Alga. Turistima je, kaže, pružena potpuna ugostiteljska ponuda, bit će im organizovan dnevni i večernji program u hotelu, a njihov povratak u hotele očekuje se nakon saniranja požarište na zapadnom dijelu Tučepa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Požar , tučepi

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna