Borci ispred Vlade poručuju: Ako treba, umrijet ćemo ovdje

Borci ispred Vlade poručuju: Ako treba, umrijet ćemo ovdje Izvor: N1

Danas je osmi dan kako demobilisani borci borave u šatorima ispred Vlade FBIH, a naznaka o rješenju i raspletu nastale situacije još uvijek nema.

Nakon njihovog odbijanja da uđu u zgradu Vlade FBiH, u petak im se obratio i resorni ministar Bukvarević, sa novim obećanjima, ali bez konkretnog rješenja.

Podsjećamo, zahtjevi boraca su formiranje jedinstvenog registra boraca FBiH, te borački dohodak od 326 KM?

Ta sredstva, pravdaju se nadležni, Vlada nema.

Uslovi u kojima borave demobilisani borci su jako loši, te nakon visokih temperatura prokle sedmice, pad temperature i padavine su znatno pogoršali kako uslove, tako i njihovo zdravstveno stanje.

Hitna pomoć, kažu borci, svakodnevno interveniše.

"Hitna pomoć je tu na svaki naš poziv. Svaka im čast, želim da se zahvalim građanima Sarajeva, koji su uz nas. Nude nam hranu, piće lijekove. Jučer su bili navijači Sarajeva, danas su došli navijači iz Bugojna", kazao nam je jedan od boraca ispred Vlade FBiH.

Ipak, istrajat će kažu uz pomoć građana koji im svakodnevno donose hranu i piće. 

"Borci su u teškim uslovima, bolesni su. Ali su odlučili da ostanu ovdje, i ako treba da umremo ovdje, sve dok ne ispune naše uslove. Mi nemamo kud kući", kazao nam je sagovornik ispred Vlade FBiH. 

Takvih je sve više. Dodaju da će ovdje ostati sve dok ne dobiju konkretan plan rješenja problema, te ispunjenja njihovih zahtjeva.

Detalje ima Nejra Selimović. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 15

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Husein

S postovanjem prema svim braniocima BiH. Sve ove godine se borim za svoje mjesto u ovom drustvu u ovoj drzavi.A i za svoje bliznje.I sve ove godine se pitam .Ko upravlja ovom nasom jedinom drzavom koju smo odbranili .I izborili se da bude suverena medjunarodno priznata, cjelovita BiH Izgleda da po svoj logici upravljaju neprijatelji ove drzave BiH.Protiv kojih smo se i borili.Jer da upravljaju oni koji su branili BiH od okupatora.Onda bi sigurno i imali sve privilegije u ovom drustvu.Bili bi postovani.Svi bi bili socijalno zbrinuti.I ovo pitanje za boracki dodatak nikad nebi ni bilo upitno.To bi bilo rjeseno vec 1997 godine.A ne ovko da nas ponizavaju i sramote.Neprijatelj se smije iza coska .Jer on ima koliko toliko srestva za prezivljavanje,Neznam mozda grijesim ali neki masoni upravljaju nasom dragom BiH.

1 2

Ma

Zeničanin-glupane sta fali imenu Husein.?

0 0

Zeničanin

Vala se vidi kakav si čovjek s tim imenom.Pametnije bi ti bilo da pitaš vlast gdje je nestalo 8 milijardi KM?Kakvi masoni?Masoni su u našem parlamenu.

2 0

* Sva polja su obavezna