Zatvori

Nije dogovorena trasa puta Sarajevo - Beograd

Nije dogovorena trasa puta Sarajevo - Beograd Izvor: N1

Na sastanku državnog i entitetskih ministara prometa i komunikacija, danas u Sarajevu nije dogovorena trasa buduće ceste Sarajevo - Beograd, već će biti zatraženo da idućem sastanku koji će biti održan do 20. jula, prisustvuju i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kao i entitetski premijeri.

Budući da nije poznato s koliko novca i na koji način će Turska finansirati ovaj projekt, zvaničnim dopisom će biti zatražena informacija o namjeravanom iznosu te o detaljima da li će to biti kreditni novac ili neka drtuga varijanta.

To je nakon današnjeg sastanka novinarima izjavio ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko.

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić kazao je da su na sastanku predočene dvije varijante buduće trase, prihvatljive za Federaciju: jedna koja od Sarajeva vodi ka Beogradu preko Žepča, Tuzle, Brčkog i Bijeljine, a druga od Sarajeva preko Višegrada, ali da ta eventualna trasa ne zaobiđe područje Goražda.

Ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Neđo Trninić, uz napomenu da najaktuelnija priča vezana za putno povezivanje Sarajeva s Beogradom podrazumijeva trasu od Sarajeva do Vardišta kao krajnje tačke.

Imamo dvije varijante, kazao je Trninić, kroz Republiku Srpsku preko Istočnog Sarajeva, Pala, Rogatice, Sokoca, Višegrada do Vardišta, a drugu preko Mesića i Goražda.

Insistiranje da budućem sastanku prisustvuju i entitetski premijeri, Trninić je objasnio riječima da su entiteti vlasnici infrastrukture, pa je konačna odluka na njima budući da će oni vraćati kredite ako u turskom finansiranju projekta bude riječ o kreditnom novcu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pasha

Sarajevo -Gorazde-Visegrad je najisplativija i najkraca ruta sta ina tu sad da se talasa i pobogotovo sto je Srbija sa koridirom izasla na Vardiste mislim ono koja budala sad moze traziti drugu rutu oa moglo bi i preko Bihaca ? i to me nebi cudilo kakve budale odlucuju lahko je palamuditi kad drugi placa uzmite sta moze dok Turci jos hoce konjine

2 1

Mujo

I tako pada jos jedan projekat a nije ni krenuo svako bi na svoju stranu. E pa onda ljudi ni gore ni dole nego sredina al to je za vas vrlo teško. SRAMOTA

2 0

MUJO ČOKSAN

Nikad nema dogovora bruka

2 0

* Sva polja su obavezna