Bijeljina: Od septembra u školama kineski jezik

Bijeljina: Od septembra u školama kineski jezik Izvor: N1

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je danas u Bijeljini da će škole koje budu imale dovoljno kandidata od septembra uvesti kineski jezik kao fakultativni predmet.

"Škole koje budu imale dovoljno kandidata će ovaj nastavni predmet fakultativno i uvesti ove godine, a narednih godina, ako bude interesovanja za kineski, i nakon što budu ispoštovane sve procedure, i kao drugi strani jezik", rekao je Malešević novinarima.

On je naveo da će u narednom periodu biti anketirani učenici i roditelji, te će, oni koji budu željeli, imati priliku da uče ovaj strani jezik.

"Republika Srpska ima dovoljno kadra, a ima i u Pedagoškom zavodu savjetnika za kineski jezik, tako da se svi uslovi stvaraju. Kineska Vlada dosta ulaže u Republiku Srpsku, te je red da dio učenika ili naših nastavnika obučimo da bismo imali lakšu komunikaciju sa Kinezima", rekao je Malešević, podsjećajući da je kineska Ambasada u BiH insistirala da se ovaj jezik "pojavi u osnovnim i srednjim školama gdje ima uslova".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Bijeljina

Komentara 23

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Posmatrac

Samo naprijed, i oci narodu ukosite kada je blesav da to prihvati.

3 1

Hans

Da nije tužno bilo bi smješno

3 1

Fahro

Prvo naučite maternji jezik pola vas govori belo pola bijelo. Neznate ni sami kojim jezikom govorite jedino vam je zajednički jezik mržnje. Svi koji ne misle kao vi vaši su protivnici

14 4

* Sva polja su obavezna