Mia Bojičić

Novinar / voditelj

Rođena u Mostaru 12. septembra 1986. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završila u Mostaru. Nakon maturiranja 2005. godine, dolazi na studije u Sarajevo. Upisala FPN smjer: klasično novinarstvo.

Uporedo sa studijem, počinje raditi. Od decembra 2006. do jula 2007. radio kao novinar - voditelj muzičkog magazina Fade in na BHT-u, a u produkciji FTV-a. Nakon toga, od novembra 2007. do jula 2008. novinar lifestyle magazina EXer koji se emitovao na FTV-u a rađen u vanjskoj produkciji Adria media.

Diplomirala u oktobru 2008. i stekla zvanje bachelor novinarstva. Nastavila master studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, smjer marketing. Uspješno završeni svi ispiti još u junu 2010.

Potom dobija angažman na TV1 gdje je vodila i uređivala dnevni Red magazin, nakon toga voditelj i urednik sedmičnog magazina Red weekend. Jedan period provela kao reporter u IP programu radeći za dnevnik i vijesti, najviše live javljanja. Nakon TV1, imala pauzu od nešto više od godinu dana. Od decembra 2015. u timu N1.