Vremenska prognoza za srijedu, četvrtak i petak u BiH

Vijesti 26. jan 202115:19 0 komentara
FENA/Alma Pašić Delić

Velikih promjena vremena u narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini neće biti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka kretat će se unutar granica višegodišnjeg prosjeka, a očekuju se i slabije sniježne padavine, mahom u višim predjelima zemlje.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. Prije podne slab snijeg će padati uglavnom u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1°C, na krajnjem jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuju slabije padavine. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Uglavnom će padati kiša, na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!