Nova Hyundai Elantra postavlja standarde u klasi sedana

Nova Hyundai Elantra postavlja standarde u klasi sedana Izvor: Hyundai

Novi Hyundai Elantra postavio je novi standard u klasi kompaktih sedana.

Nova Elantra je 40 mm duža od prethodne generacije, te donosi prostrani prostor u unutrašnjosti koji se može uporediti sa prostorom većeg segmenta vozila. Karoserija je dizajnirana tako da poboljša izdržljivost i čvrstoću, te ista sadrži 32 % više visoko napregnutih čelika za razliku od prethodne.

Nova Elantra također pravi iskorak dalje kada su u pitanju sigurnost i tehnološki dodaci, kao što su sjedište sa integrisanom memorijom za poboljšani komfor vozača, pametni prtljažnik, nezavisno kočenje u slučaju nužde, sistem detekcije mrtvog ugla i sistem upozorenja prilikom skretanja u drugu traku. Hyundai inžinjeri su razvili efikasne i efektivne motore koji donose impresivne performanse u kombinaciji sa manualnim ili automatskim mjenjačem. Sve opcije nude štedljive agregate i nisku emisiju CO2 što potvrđuje opredjeljenje Hyundai-a da unaprijeđuje efikasniju potrošnju goriva.

Prvi model Elantre je predstavljen prije više od 25 godina i prodano je više od 10 miliona jedinica u to vrijeme. Svaka naredna generacija Elantre doprinosila je rastu popularnosti ovog modela i danas je najprodavaniji Hyundai model. Nova Elantra je naprednija od svojih prethodnika ne samo zahvaljujući svom dizajnu, već i efikasnosti goriva, komforu i sigurnosnim dodacima.

1. Ključna razlika Nova vs Prethodna Elantra
Redefinirani dizajn baziran na filozofiji Fluidne skulpture.
Inovacija u temeljima.
Visoko kvalitetna unutrašnjost koja nudi prostor većeg segmenta.
Sportski izgled prednjih svjetala.
Redizajnirani lukovi točkova za poboljšani dinamični stav.
Vozaču orijentisana ergonomična unutrašnjost.
Sjedište sa integrisanom memorijom (IMS)
Nezavisno kočenje u slučaju nužde (AEB)
Podrška sistemu svjetala (HBA)
Sistem detekcije mrtvog ugla (BSD)
Sistem upozoravanja prilikom prelaska u drugu traku (RCTA)
Pametni prtljažnik
Premium zvučni sistem (Harman)

2. Stil
Rezultat dizajna fluidne skulpture kada je Nova Elantra u pitanju jeste jedinstvena ljepota iznutra i izvana.
Prednji dio nove Elantre koristi snažne dodatke koji oslikavaju profinjeni karakter vozila. Okvir hesagonalne maske se naslanja na uska sportska prednja svjetla, koja su pažljivo upakovana u karoseriju. Natrag Nova Elantra ima jedinstveni izgled koji je osnažen drugačije postavljenim zadnjim svjetlima koja su postavljena u atraktivnoj horizontalnoj liniji. Snažni zadnji branici dodaju završni premium izgled, te tako upotpunjuju jasan i balansirani dizajn. Različita paleta vanjskih boja slijedi Hyundai filozofiju koja kupcu nudi 10 različitih opcija – od nježnih osnovnih boja do treperavih, žarkih nijansi koje se ističu.

Unutrašnjost ima ergonomični dizajn koji vozaču omogućava intuitivno obavljanje operacija tokom vožnje. Mekani i visoko kvalitetni materijali su postavljeni u cijeloj kabini, što kreira uglađeni ambijent. Cjelokupna kontrolna tabla je fokusirana na komfor i udobnost vozača.

Dodatni detalji, kao ventilisanje zadnjeg reda sjedišta i unutrašnje ručice vrata pružaju premium vrijednost kao nikad to tad u klasi kompaktnih sedana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Hyundai

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna