Potvrđen sastanak predsjednika SAD i Rusije u Hamburgu

Potvrđen sastanak predsjednika SAD i Rusije u Hamburgu Izvor: AFP

Američki predsjednik Donald Trump i njegov ruski kolega Vladimir Putin sastaće se na Samitu G20 u Hamburgu sljedeće sedmice, potvrđeno je u četvrtak uvečer iz Bijele kuće.

Prvi sastanak dvojice lidera u Njemačkoj najavio je nacionalni savjetnik za sigurnost H.R. McMaster tokom izlaganja u Bijeloj kući.

McMaster i ekonomski savjetnik Gary Cohn, na pitanje hoće li biti govora o ruskom uplitanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine, rekli su da dnevni red sastanka još uvijek nije utvrđen.

Američki odnosi sa Rusijom slični su odnosima sa ostalim nacijama u pogledu iznošenja zabrinutosti i pronalaženja oblasti od obostranog interesa“, kazao je McMaster.

On je dodao da će razgovore voditi državni sekretar Rex Tillerson, koji se već “angažovao na širokom opsegu diskusije“ o napregnutim vezama Moskve i Washingtona i načinu rada na stavkama zajedničkih interesa.

Tokom samita G20, koji će se održati 7. i 8. jula u Hamburgu, Trump planira da se sastane sa liderima Kine, Njemačke, Južne Koreje i Velike Britanije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna