Turisti potražili osvježenje u ledenoj Neretvi

Turisti potražili osvježenje u ledenoj Neretvi Izvor: Anadolija

Stara gradska jezgra Mostara danas je prepuna domaćih i stranih turista, koji uživaju u ljepotama Starog mosta, ali i ledene Neretve u kojoj su mnogi danas potražili osvježenje uslijed temperatura koje su nadmašile 30 steoeni.

Osim što su turisti fotografisali ljepote stare gradske jezgre i nadaleko poznatog UNESCO-ovog spomenika, uslijed vrućine i temperatura koje su danas nadmašile 30 stepeni mnogi su osvježenje potražili u ledenoj Neretvi.

Nekima je bilo dovoljno umočiti ruke i osvježiti vratne žile, dok su neki ulazili u rijeku do koljena, ali pravi avanturisti su se čak i okupali, kao i brojni građani koji su došli potpuno spremni provesti dio dana uz Neretvu i ambijent suncem okupanog Starog mosta.

Mnogi nisu propustili kupovinu suvenira, ispijanje kafe i šetnju starom gradskom jezgrom, kao ni posjetu Muzeju Hercegovina, koji čuva bogatu povijest grada na Neretvi. Mnogi nisu odoljeli ni posjetu ugostiteljskih objekata koji su mamili polaznike primamljivim narodnim nošnjama i kulinarskim kartama s jasno ispisanim tradicionalnim jelima.

Vrhunac dana bez dvojbe je za mnoge danas bio pogled na vratolomni skok s luka Starog mosta visokog 24 metra, koji je oduzimajući mnogima dah, izveo jedan od članova Kluba skakača u vodu Mostari.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Tunto

Po čemu bi ova ljepota bila samo jednog naroda ili bila nečiji stolni grad. Mostar je grad Mostaraca i to jednako Alekse Šantica, Himze Polovine i Ljube Bešlića. Niti je malen, niti tijesna niti crven, niti plav, niti zelen Mostar je za svakoga ko ima dušu i ko ga voli s ko god je volio Mostar nije ga rušio.

4 0

* Sva polja su obavezna