Poruka Cormack: Svi imate nešto zajedničko - budućnost BiH

Poruka Cormack: Svi imate nešto zajedničko - budućnost BiH Izvor: Fena

Prijem povodom 4. jula, Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, u Ambasadi SAD-a u Sarajevu upriličen je prijem za predstavnike političkog, javnog i kulturnog života, te diplomatskog kora.

Između ostalih, svečanosti prisustvuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović te mnogobrojni ministri i diplomate.

Izvor: N1

Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack se zahvalila učenicima Gimnazije Obala na, kako je kazala, predivnim izvedbama himni BiH i SAD-a.

"U BiH sam već dvije i pol godine i kao što znate, ovdje postoje brojni izazovi. Tako smo ove godine uloživši puno napora i svjesni toga da je još puno toga pred nama, odlučili da organizujemo dobru zabavu u duhu dobrih, starih vremena. Zato smo priredili vašar u američkom country stilu, sa svim onim što je potrebno za sticanje izvornog američkog iskustva", istakla je Cormack.

Kako je navela, značaj ove vrste događaja je da okuplja ljude iz svih sfera života sasvim odbacujući podjele koje prečesto postoje u društvu.

"Od hrabrih mladih ljudi do penzionera, od lidera u vlasti do opozicije, od poduzetnika do akademika, od novinara do muzičara. Svi vi koji ste ovdje večeras imate nešto zajedničko: budućnost BiH", naglasila je.

Ambasadorica SAD-a u BiH je izrazila nadu da će svi u narednoj godini u BiH puno raditi da doprinosu slobodi i napretku BiH.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 11

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ble Ha Fanakitos

Baba ne rise!

1 3

OHRO

@ Haharu biće Bosne sa i bez tebe i takvih kao ti. Ima Bosna svojih Bosnji i ne zavisi od takvih hahara kao što si ti. Učini sebi dobro a nama uslugu pa razguli iz Bosne i to odmah

0 3

Da i ja nešto pametno kažem.

Imamo zajedničko mudo i dva jajca.

1 0

* Sva polja su obavezna