Kancelarija reisu-l-uleme: Ne postoje sukobi u IZBiH

Kancelarija reisu-l-uleme: Ne postoje sukobi u IZBiH Izvor: Rijaset Islamske zajednice

Iz Kancelarije reisu-l-uleme naveli su da shodno napisima u nekim medijima imaju potrebu da članovima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, ali i javnosti još jednom skrenuti pažnju na to da ne postoje nikakvi sukobi unutar IZ-a, posebno ne personalni.

"Reisu-l-ulema očekuje od sabornika da pokažu odgovornost prema jedinstvu zajednice u svakoj situaciji kao što su to činili i do sada", saopćeno je iz Kancelarije reisu-l-uleme.  

Sjednica Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini završena je nakon što ni poslije šest sati nije usvojen dnevni red.

Sabor je trebao odlučivati o rukovodstvu najvišeg predstavničkog i zakonodavnog tijela IZBiH, a sjednicom predsjedavao potpredsjednik Edin Atlagić.

Također, na današnjoj sjednici predviđeno je bilo razmatranje odluka o muftijstvima, pravilnika o organiziranju Islamske zajednice u dijaspori, Statuta Mediacentra islamske zajednice, kao i imenovanje člana Rijaseta i direktora Uprave za obrazovanje i nauku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ne razumijem članove Sabora. Njih 58 potpisu zahtjev za smjenu gos.Cengica, a onda ne mogu usvojiti dnevni red. Mislim da Sabor IZ mora politiku izbaciti iz svoga programa i da ne treba u njemu stvarati porodicne odnose jer pred Allahom dz.s. smo svi isti. Nagradu dobijamo za svoja djelaba ne na osnovu porijekla ili prijateljskih odnosa.

0 0

MUJO ČOKSAN

Daj Boze da je tako

3 2

Poštovani Reise , ne dozvolite da se u IZ. Ponašaju kao ovi mamlazi u VLADI. Hvala .

5 2

* Sva polja su obavezna