Čović i Dodik u srijedu u Mostaru

Čović i Dodik u srijedu u Mostaru Izvor: N1

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će u srijedu, 12. jula, u Mostaru razgovarati sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Dodik je podsjetio da je sa Čovićem prije mjesec dana u Banjaluci dogovorio da HDZ ne glasa za pitanja za koja SNSD kaže da su protiv interesa Republike Srpske, te da bi na sastanku u Mostaru trebalo da bude dogovoreno koji će ljudi ovo koordinisati.

"Bazična je priča da SNSD i HDZ dugo godina sarađuju i da razumiju globalne politike", rekao je Dodik novinarima na Jahorini.

On je dodao da SNSD želi da tu saradnju podigne na najviši mogući nivo, što podrazumijeva i dogovor o zajedničkom nastupu prilikom sljedećih izbora.

Dodik je rekao da će SNSD podržati izborni zakon koji tretira promjenu načina izbora članova Predsjedništva BiH i Doma naroda u Federaciji BiH ako dođe u parlamentarnu raspravu.

Čović je najavio intenziviranje sastanaka sa stranačkim liderima, ocijenivši da je potrebno da se naredni period maksimalno iskoristi za iznalaženje rješenja za određena pitanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 33

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Duo koji kontinuirano radi protiv BiH...DNO DNA!

3 2

Patriota

Sikter bagro iz ove drzave.....

9 3

Ma

sikter ti u Tursku

1 1

* Sva polja su obavezna