U Mostaru se danas sastaju Čović i Dodik

U Mostaru se danas sastaju Čović i Dodik Izvor: N1 / Arhiv

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik razgovarat će danas u Mostaru s hrvatskim članom Predsjedništva BiH i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Iz Dodikovog kabineta je najavljeno da će sastanak biti održan u 11.00 sati.

Dodik je nedavno podsjetio da je s Čovićem prije mjesec dana u Banjoj Luci dogovorio da HDZ ne glasa za pitanja za koja SNSD kaže da su protiv interesa RS-a, te da bi na sastanku u Mostaru trebalo da bude dogovoreno koji će ljudi ovo koordinirati.

"Bazična je priča da SNSD i HDZ dugo godina sarađuju i da razumiju globalne politike", rekao je Dodik i dodao da SNSD želi da tu saradnju podigne na najviši mogući nivo, što podrazumijeva i dogovor o zajedničkom nastupu na sljedećim izborima.

I Čović je ranije najavio intenziviranje sastanaka sa stranačkim liderima, ocijenivši da je potrebno da se naredni period maksimalno iskoristi za iznalaženje rješenja za određena pitanja.

Sastat će se i s liderom SDA Bakirom Izetbegović u četvrtak u Sarajevu te vjerovatno i s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 12

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pruga

U Karađorđevu se sastaju Tuđman i Milošević,u Gracu se sastaju Boban i Karadžić u Mostaru se sastaju Čovič i Dodik.Naravoučenije-ostali ili pete kući prste šumi ili vadi novi pasoš.

3 2

Croatia

Covic je izdajnik svoga naroda jer bolje sarađuje sa Dodikom u odnosu na hrvatske intelektualce, svećenike i druge prvake.

4 3

Draga 1d

S Čovicem treba prekinuti koaliciju,pošto je iskreniji u odnosima s Dodikom.SDA može sebi naći drugog odgovarajućeg partnera za koaliciju.

3 4

* Sva polja su obavezna