Djeca iz Srebrenice neće na more, nisu ispunjeni kriteriji

Djeca iz Srebrenice neće na more, nisu ispunjeni kriteriji Izvor: Pixabay

Djeca iz Srebrenice ove godine neće ljetovati na crnogorskom primorju u okviru projekta "Socijalizacije djece" koji realizuje Fond dječije zaštite Republike Srpske, jer nema dovoljno kandidata, budući da je samo njih dvoje ispunilo kriterijume, izjavila je direktor Centra za socijalni rad Vesna Jovanović.

Ona je istakla da se ovaj projekat realizuje od 2002. godine za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

"Ljetovanje se organizuje za djecu od šest do 15 godina, te za djecu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom do 17 godina starosti", rekla je Jovanovićeva i dodala da će ove godine djeca iz ovog bh. entiteta u 13 smjena ljetovati u Crnoj Gori u organizaciji Fonda dječije zaštite.

Govoreći o ovom projektu, Jovanovićeva je ocijenila da je riječ o korisnom i povoljnom načinu socijalizacije djece, podsjetivši da je svake godine po nekoliko djece iz Srebrenice besplatno ljetovalo u okviru realizacije ovog projekta.

Jovanovićeva je istakla da djeca iz Srebrenice ove godine ipak nisu ostala uskraćena za ljetovanje, jer je srebreničko Udruženje "Klisa" u saradnji sa Crvenim krstom grada Zagreba organizovalo besplatno ljetovanje za 70 mališana u Novom Vinodolskom.

Ovo je šesta godina da srebrenička djeca besplatno ljetuju u odmaralištu zagrebačkog Crvenog krsta. Prevoz djece je obezbijedila opština Srebrenica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Realno

Pa daju komsije hrvati besplatno za djecu a vi odma crna gora koji ste vi foliranti u vladi rs

2 3

* Sva polja su obavezna