Kinezi žele investirati u željeznice i puteve u BiH

Kinezi žele investirati u željeznice i puteve u BiH Izvor: Željeznice FBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se sinoć u sjedištu uprave ASA Prevent grupacije u Sarajevu sa delegacijom kineske kompanije CRRC Urban Traffic Kft koja je izrazila želju za investiranje u željeznice i puteve u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali Nijaz Hastor i Kenan Hastor, vlasnici ASA Prevent grupacije, kao i član Nadzornog odbora Almir Jazvin. Delegaciju CRRC Urban Traffic Kft. činili su pomoćnik generalnog menadžera Lin Lin, predsjednik uprave Gu Yifeng i pomoćnik direktora Ni Huanjun.

Tokom sastanka razgovaralo se o detaljama infrastrukturnih projekata i modalitetima buduće saradnje.

"Cijenimo doprinos ASA Prevent gupacije privlačenju novih investicija u našu zemlju. Ulaganja u infrastrukturu nalaze se u vrhu naših prioriteta i svjesni smo da je dobra putna i željeznička komunikacija preduslov ekonomskog napretka Federacije", istakao je tom prilikom premijer Novalić.

Organizator posjete CRRC Urban Traffic Kft. u BiH je ASA Prevent grupacija na čelu sa Nijazom Hastorom koji je tom prilikom izjavio da na ovaj način želi dodatno doprinijeti razvoju bh. privrede i privlačenju novih investicija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

IVANA

KAD VIDE 2 CRNA KMERA DODIKA I COVICA ODMAH JE POSAO PROPAO.

2 0

Ivan

Ako Kinezi kupe Željeznicu više od 51% budite sigurni da će vozovi ići ne 500 kao kod njih već barem 200.Kamionski lobi će propast.

0 0

Šahbaz

Uzmite kaparu za sve što god hoće, jer ako skuze kakva je ovo lopovska vlast otići će glavom bez obzira. Nama kad neko dođe sa parama ne odgovara nama su samo dobro došli svjetski kriminalci koji naše predstavnike u vladi podmite dignu kredite i stvar pod hipoteku ono što platili nisu .Mi obični se ne pitamo nizasto jedina ispastamo zbog gluposti koju naprave.

2 0

* Sva polja su obavezna