Hrvatska od danas mladima plaća pola rate kredita za stan

Hrvatska od danas mladima plaća pola rate kredita za stan Izvor: Pixabay.com

U Hrvatskoj je danas stupio na snagu zakon o subvencioniranju stambenih kredita, kojim je predviđeno da država četiri godine plaća pola rate kredita mladim parovima za kupovinu prvog stana ili kuće, a ukoliko oni u tom periodu dobiju ili usvoje dijete, rok će se produžiti za još dvije godine.

Zakonom se omogućava kupovina i novih i starih stanova i kuća, čija vrijednost ne prelazi 1.500 eura po kvadratu, pri čemu država sufinancira kredite koji ne premašuju 100.000 eura.

S bankama je dogovoreno da efektivna kamatna stopa na te kredite ne smije biti veća od 3,75 posto godišnje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Hrvatska , stan , kredit

Komentara 8

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Uh

Isto ko i kod nas svaka cast

9 1

No coment

Diskrecija nista njima ne odlazi kad nebude domacih bice iz ki ne samo da manje plati. Ne pate oni od patriotizma oni nam ga serviraju a mi somovi gutamo

4 0

Redovni Vas Pratilac

Karadjoz ima lokije .Makar jedan dio mladezi ce ostati u svojoj drzavi.Kad bi BiH slijedila primjer nasih susjeda u digledno vrijeme bi se makar usporio odlazak iz zemlje.Svaka cast za Zakon.Mladima ce koliko toliko biti olaksano.Kad bi nase glavonje makar poceli razmisljati u tom pravcu.Ivako se bojim da smo vec drzava starih i beskorisnih gradjana i njihova gkasacka masina dok ne pomremo.

6 1

* Sva polja su obavezna