Otvoren najveći zabavni park u Hrvatskoj

Otvoren najveći zabavni park u Hrvatskoj Izvor: Fena / Hina

Najveći zabavni park u Hrvatskoj, službenog imena Fun park Mirnovec, otvoren u subotu u Biogradu, a radi se o prvom tematsko-zabavnom parku u Hrvatskoj za djecu i odrasle.

Park je građen po uzoru na poznate svjetske centre 'adrenalinske zabave' i najveća je investicija u industriji zabave, vrijedna 14 miliona eura. Prostire se na 45 hiljada metara kvadratnih, a dizajnirao ga je italijanski arhitekt Franco Barazzoni, jedan od najboljih i najpoznatijih arhitekata za zabavne parkove u svijetu.

Investitor je Mirnovec pirotehnika iz Samobora, poznati proizvođač pirotehnike, vatrometa, filmskih i zabavnih efekata.

"Nadamo se da je ovo uspješan početak jer projekt ide dalje. Radimo u fazama, imamo planove za širenje, međutim, ono što moramo savladati jest ovaj prvi period koji moramo odraditi i doći od 200 hiljada do 300 hiljada posjetitelja godišnje", kazao je nakon otvorenja direktor Fun parka Mirnovec Boris Kovaček.

Dodao je kako će, nakon toga, odlučiti što dalje, odnosno hoće li graditi smještajne kapacitete ili možda akvarij.

U Fun parku Mirnovec bit će zaposleno 120 ljudi, od toga 20 stalno, a ostala radna mjesta popunit će studenti i sezonski radnici.

Park je podijeljen u tri cjeline, Divlji zapad, Svemir i Gusarski grad, a svaka cjelina bit će kombinacija atrakcija i igara sa sadržajima namijenjenima djeci, tinejdžerima i cijelim porodicama. Ukupno je 30-ak atrakcija.

U prvih deset dana, do 25. jula, ulaznice će se moći kupiti isključivo putem interneta jer, kako kažu u Fun parku, u tom razdoblju park će raditi ograničenim kapacitetom.

I radno vrijeme parka bit će kraće, od 15 do 23 sata, a cijene snižene s obzirom na smanjeni kapacitet. Park će biti otvoren od Uskrsa do Nove godine, u predsezoni i posezoni radit će vikendom, a u turističkoj sezoni svaki dan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Zabava, zabava, zabava,..

Čovečanstvu preti izumiranje od povišenog adrenalina i beskajnih zabava.

1 0

* Sva polja su obavezna