Senad Šepić predstavio Pokret za Evropu

Senad Šepić predstavio Pokret za Evropu Izvor: N1

U organizaciji Kluba Nezavisnog bloka u Parlamentarnoj skupštini BiH održan je sastanak Inicijativnog odbora za novo političko djelovanje i organiziranje u BiH na kojem je usvojena Platforma novog političkog djelovanja u BiH - Narodni nezavisni blok - Pokret za Evropu.

Navedena Platforma sadržava 11. tačaka.

Formiranje novog bloka podržalo je nekoliko poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji su napustili svoje stranke.

U Parlamentu BiH 10. septembra 2017. godine bit će održana osnivačka skupština novog političkog pokreta Narodni nezavisni blok - Pokret za Evropu.

Predsjedavajući inicijativnog odbora je Senad Šepić, a zamjenik je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

"Mi smo održali inicijativni odbor za novo političko djelovanje na kojem smo razmatrali platformu za oslobađanje i pokretanje BiH. Naša Platforma ima 11 tačaka koji su ključni pravac djelovanja u narednom periodu", kazao je Šepić na današnjoj pres-konferenciji.

Istakao je kako je jedna od osnovnih potreba da "politiku vrate narodu, s obzirom da je ona danas ukradena od političkih elita".

"U nazivu imamo termin 'blok' zato što želimo da pravimo nove mostove, jer puno je podjela danas", naveo je Šepić.

U svome obraćanju je rekao kako iz Narodnog nezaivsnog bloka - Pokreta za Evropu pozivaju sve građane u BiH da se uključe kako bi iznašli najbolja rješenja za sve.

"Želimo da promijenimo stanje i da ponudimo nova lica, novu vrijednost, vrijednost koja će moći dati rješenja za aktuelne probleme u BiH", rekao je.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 35

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kiklop

Svakako da smo žrtve onih koji su kontra europskog puta vidi se iz priloženog . Stvara se pokret za Europu unutar najvećeg političkog subjekta u BiH a parlamentarci se dvoume o pridruživanju istome .Znači otvoreno nastupa borba protiv ili za europski put BiH .

1 0

Ura

Uraaaa, evo nove politicke snage na politickoj scebi BiHa. Jos samo da dodju izbori i da vidimo izborne rezultate. Nece nam opet moci kazati "nememo koga birati".

1 0

JASMIN

ZELE DA PRAVE BLOK JER JE PUNO PODJELA.PA VI OVIM DALJE DIJELITE BOSNJAKE

4 2

* Sva polja su obavezna